Валя Балканска: Бих пяла благотворително за пострадалите в Япония

1
Добави коментар
arbalet
arbalet

Фолклорното дуо на Родопите е аплодирано по сцените на целия свят, но въпреки радиацията и опасностите е готово за благотворителен концерт в Япония

„Бих пяла благотворително за пострадалите от опустошителното земетресение в Япония”, заяви родопската прима Валя Балканска.

Народната певицата, чийто глас се носи в Космоса е имала покана за концерт през май в Токио. Тя и гайдарят й Петър Янев са получили предложението за концерт преди жестоката трагедия в Страната на изгряващото слънце.

“Въпреки че сега в Япония не им е до концерти, дори и в този момент бих отишла, за да повдигна духа и да ги подкрепя в този труден за тях момент”, категорична е гласовитата родопчанка.

Певицата е сигурна и дълбоко вярва, че японците ще се справят с връхлетялата ги трагедия, защото са много силен и упорит народ.

 „На света няма други хора като тях”, обобщава родопчанката, която е огласяла сцените по целия свят.

 Преди дни Валя Балканска и гайдарят Петър Янев се върнаха от 10-дневно гостуване в Канада. Знаменитото фолклорно дуо са изнесли няколко концерта при препълненизали за българите в Торонто. Специален повод за един от тях е бил националния празник 3-ти март.

 

В отговор на молбите отново да посетят Канада, певицата и майсторът на родопска каба гайда Петър Янев са обещали, че скоро ще пеят отново за нашенците там.