Балкони със стилен дизайн

13
Добави коментар
lucynda
lucynda

23.03.2011 г.

Тъй като балконът е специфично място за обзавеждане, ето няколко предложения, благодарение на които можете да му придадете стил и елегантност.

Пъстроцветен стил

За да не стане прекалено цветен Вашият балкон, необходимо е  да замените комбинацията от множество ярки цветове  само със съчетанието на два основни цвята: синьо и жълто, в които да са мебелите и аксесоарите, които налагат основния тон. След като се изберат мебелите и аксесоарите във водещи цветове, могат да се добавят различни стилни елементи, които придават на балкона Ви по-разчупен вид – например хармонично съчетание на столове с разноцветни рамки и килим с пъстри флорални мотиви.Единственият елемент на цветово многообразие е  завесата на вратата, направена от различни по цвят мъниста, които прибавят свежи акценти към  облика на балкона.

Романтичен стил

Главна роля в обзавеждането на този балкон играят белият цвят и семплите нежни червено-розови акценти. Масивният ретро стол в стил шаби чик е в унисон с малките бели вазички, които са прикрепени към парапета, както и с кръглата метална  маса  с извити крака. Розовите декоративни възглавници, одеалото и червено-розовата мозайка създават уютна атмосфера.

Азиатски стил

Обзавеждането на балкона в по-голяма част е от тъмен и масивен дървен материал. Малката масичка за кафе с извити крака е на удобна височина, която предполага използването на възглавнички за сядане вместо столове. Силно впечатление правят тези възглавнички с интересните си десени, към които са добавени традиционни за кимоното мотиви. В красива ваза са поставени високи върбови или черешови клонки (в зависимост от сезона), които красят балкона. Към обзавеждането е прибавен и традиционният азиатски символ – малката статуйка на Буда. Типичните за азиатския стил на обзавеждане са и лампионите с хартиени абажури, които внасят спокойствие и уют към атмосферата.

Натуралистичен стил

Цветовете, типични  за този стил, са тези на природата –  доминират зелени и кафяви цветове в различни нюанси. Особена красота към интериора на балкона внасят мебелите, направени от акациев дървен материал, както и малките плетени саксии с цветя, разположени по протежение на паравана. Фините калъфки на столовете в зелено-кафяви нюанси са изработени от коприна.

Lounge стил

Модерният дизайн, аксесоари с лъскави и гледки повърхности, неутралните цветове, като бяло сиво, сребристо и леки акценти в кафяво, са основните характеристики, описващи същността на  Lounge стила. Столовете с прозрачни крака, разположени на балкона, са по проект на  дизайнера Филип Старк.

Ориенталски стил

Тук изобилстват аксесоари, които пресъздават типично ориенталски мотиви и елементи – малки възглавнички за сядане, килимче за пода, масичка с орнаменти, ориенталски фенери, както и малки стъклени чашки за чай, които са с позлатени кантове. Светлината и топлината от множеството свещи и фенери гарантира спокойна и уютна атмосфера. Мотивите от десена на декоративните възглавници се повтарят в шарките на килимчето, а пайетите придават блясък към очарованието на ориенталския стил.