Петя Славова: Ще помогнем финансово на похитените ни служители

1
Добави коментар
jurnalist
jurnalist

24-03-2011 11:27

Петя Славова: Ще помогнем финансово на похитените ни служители

„Изкарахме безсънна нощ. Наш екип беше изпратен в Сливен. Рано сутринта бяха в болницата. Хубавата новина е, че простреляният охранител е в стабилизирано състояние.“ Това съобщи за „Радио К2 Петя Славова, собственик на „Инвест банк“.

Клон на банката в Сливен беше нападнат от въоръжен мъж вчера в 16 часа. Мъжът простреля охранител на „Инвест банк“ и задържа като заложници няколко служители на банката. Цяла нощ органите на реда, спецчасти  и психолог водят преговори с похитителят, за да се стигне до благополучна развръзка. Тази сутрин, точно 10.17 ч., както съобщи бТВ, бе освободен и последният заложник.

На въпрос на водещата Клара Маринова дали служителите, които бяха държани като заложници с часове в банката, ще получат финансова подкрепа, Славова беше отговори утвърдително. Тя беше категорична, че ще направи всичко необходимо колегите й да се възстановят и ще се съобрази с техните нужди.

„Разговаряно е и с близките на нашите служители. Знаете, че в такива моменти всички близки са много притеснени и всяка информация е добре дошла. С освободените заложници разговоря психолог. Надявам се в най-скоро време тази драма да завърши с хепи енд. Дано и похитителят да вложи разум и органите на вътрешно министерство да си свършат перфектно работата“, каза още в ефира на „Радио К2″ Славова.

Собственичката на „Инвест банк“ няма предположения защо в клон на нейната банка се е случило похищението. Отрече и слуховете, че вчера са били преведени 1 милиона лева в атакуваният банков клон и това били мотивите на похитителя.

„Клиентите да са абсолютно спокойни. Цялата база данни на клона на банката е прехвърлена към други два клона на „Инвест банк“ в Сливен. Там могат да бъдат обслужени“, уточни Петя Славова.

Източник: „Радио К2″