Риба-доктор лекува от псориазис

1
Добави коментар
Aquamedia
Aquamedia

Риба-доктор лекува от псориазис

Турският спа-курорт Кангал вече от няколко години е включил в спа-менюто си процедури  с живи рибки, които помагат на хората да се излекуват от псориазис и други кожни заболявания.

Постоянната температура на естествения воден източник в курорта, която не слиза под 36-37 градуса в комплект със съпътстващите ефекти на джакузи, помагат за загряването и размекването на кожата.

Това от своя страна помага на рибките по-лесно  да “обработват” болните участъци на кожата. В басейните с минерална вода плуват 2 вида риби – едните отделят мъртвата кожа, а другите обработват със слюнка патологичните зони, подпомагайки стерилизацията на кожата и бързото съживяване на заразения участък.

1. По време на лечението рибките-доктори изяждат мъртвата кожа на пациента. Рибите Gara Rufa (Гара Руфа) един от видовете риби, които обитават естествени богати на минерали водни източници. Днес те се използват за лечение на болни от псориазис и други кожни заболявания.
Михаил Лисяк, поляк болен от псориазис, се къпе в басейна с минерална вода.
Рибката-лекар, известна още като целуваща или азиатска риба жи ве е и се размножава в горещи извори около Кангал, неголям град, разположен на 100 км южно от централния турски град Сивас. На снимката – рибки обядват с частици мъртва кожа на 62 годишен пациент от Германия, специално дошъл от Германия.
Михаил Лисяк плува сред рибките в басейна, напълнен с вода от горещия извор край Кангал. Тази вода е полезна за лечение на ревматични заболявания, неврологични разтройства, кожни заболявания и много други. Най-често обаче мястото се посещава от  хора болни от псориазис.
Пациенти от целия свят, страдащиот псориазис прииждат в Кангал. Рибките, които се развъждат в местните водоеми, обядват  с мъртвата тъкан на поразените участъци, при това без да травмират здравите участъци.
Не само болни, но и здрави хора посещават курорта, за да видят тези удивителни рибки. За тях курорта предлага процедури за премахване на остарели или загрубели участъци с кожа.
Рибките заобикалят човека, който се е потопил във водата  и започват да го облизват и да отъксват парченца мъртва кожа, които вече са се размекнали в топлата вода.
Благодарение на тази лечебна микрозахапка на рибките кожата се изчиства от мъртвите клетки, което може да е придружено със слабо кървене. После изчистената кожа се оставя на въздействието на водата и слънчевите лъчи.
Живеещите във вода с температура 37 градуса риби са уникални и единствени по рода си. Те са два вида “хапещи” и “лижещи”. При температура под 28 градуса рибките умират.
Лечебно въздействие върху кожата оказват както слюнките на рибата така и богатата на селен вода.
Срокът на лечение е 21 дни при ежедневни 8-часови процедури. При изпълнение на всички инстрекции терапевтите гарантират висока ефективност на лебението от псориазис.
Братът на Аслан Гангор му помага с пилинга на поразената от псориазис кожа по време на къпане в басейна с минерална вода.

 

 

Още информация от тази категория