Кучешка торта

8
Добави коментар
oblache.net
oblache.net

И нашите любимци имат рожденни дни, на които с радост бихме им дали някое друго лакомство, но кучешката торта си остава най-добрия подарък за пухкавото ни приятелче.

Моята рецепта е лесна и цветна. Вижте как става и зарадвайте своя любимец и себе си с една такава тортичка.

Продукти:

300 гр. свински дроб

1/2 ч.ч. ориз

3 моркова

150 гр. сирене (най-добре меко)

100 гр.  млечен пастет

1 с.л. зехтин

2 с.л. кисело мляко

2 с.л. майонеза

нишесте

сладкарска боя

Начин на приготвяне:

Първо сварявате дроба с малко сол във водата. През това време намачквате сиренето прибавяте към него млечния пастет, зехтина, майонезата и киселото мляко. Пасирате тази тези съставки до гладка и хомогенна смес. Отделете този крем настрани и се заемете с основната част.

Сварения дроб се нарязва на дребни кубчета. В тенджерка  пълна с около 3 ч.ч. вода сваряваме ориза и нарязаните на ситно моркови. Когато ориза и морковите са готови прибавяме към тях дроба и нишестето (вижте на опаковката как да го разтворите). Тук трябва да внимавате да не загори и да бъркате интензивно, защото нишестето бързо се сгъстява. Така приготвената смес се слага в подходяща купа, в която предварително сме  сложили найлоново фолио. Аз ползвах малка йена глас тенджера. Натъпчете хубаво сместа и оставете да изстине. След това приберете в хладилник за около час.

Когато сте готови се заемете с украсата. Обърнете купата с плънката върху подходяща тавичка и внимателно отлепете фолиото. Отделете в 2 чаени чашки 2-3 с.л. от крема и го оцветете в съответно в зелено и лилаво (червена и синя боя в равни количества) и разбъркайте. В останалата, по-голяма, част от крема сложете червена боя и бъркайте докато стане розова. С този крем намажете тортата и оформете внимателно с дълъг нож. В две малки найлонови пликчета сипете от зеления и лилавия крем. Срежете съвсем леко връхчето в ъгъла на плика и дайте воля на въображението си.

Бери кучешка торта

25 мар 2011 |
Облачето Пети |
Вкусничко