Киста – вид доброкачествен тумор

2
Добави коментар
woodmonster
woodmonster

Кистите са фиброзни, анормални образувания на тъканите с формата на торбички, изпълнени с течно, полутечно или лепкаво пастообразно съдържание. Известни са още като доброкачествени тумори. Кисти могат да се появят във всяка част на тялото, но местата, където се образуват най-често са:

1.Матка
2.Гърди
3.Кожа
4.Стомах
5.Утроба
6.Яйчници
7.Дебело черво
8.Бели дробове
9.Гърло
10.Простата
11.Тестиси
12.Шия

Симптоми: Болезнена подутина, а в някои случаи и температура.
В зависимост от мястото на кистата, тя може да попречи на притока на течности или да затрудни работата на даден орган.
Кистите са локализирани на точно определено място и след отстраняването им, не се появяват отново. От друга страна злокачествените тумори, освен симптомите, валидни за доброкачествените, имат редица сериозни последици. Те могат да се появят отново, след като са били отстранени, както и да увредят органите, в които са се образували.

Много кисти и абсцеси се образуват в кожата и представляват малки полутвърди зрънца, които след време заприличват на пъпки с жълтеникави връхчета. В тези случаи лечението им е лесно.

Най-разпространеното препоръчвано лечение е следното:

Кистите в кожата, които не са инфектирани, се отстраняват лесно посредством проста операция с местна упойка. Широко разпространено е следното лечение: Загрейте един лимон на котлона на печката. Когато се нагорещи достатъчно, разрежете го на 2 половини. Намажете вътрешната страна с дебел слой Алое Вера Джели. Сложете го върху кистата и го покрийте с парче плат, като го придържате с ръка, докато изстине. Опитайте се да изтърпите топлината и го правете 2 пъти дневно. Когато горещото Алое проникне в дълбочина, то ще ускори дейността на ензимите и процеса на детоксикация, изтегляйки мазнината или гнойта.

Този метод е бърз и ефикасен, когато жълтеникавото връхче се вижда под кожата. Във всички други случаи може да се прилага същата процедура 1 или 2 пъти на ден, докато кистата узрее и се образува връхче. Това лечение е добре познато в Северната част на Мексико, където се използва сърцевината на самото растение Алое Вера.
Добри резултати се постигат и с правилна диета и хранене, които водят до абсорбиране на кистите. Много е важно да се стимулира имунната система с подходящ хранителен режим.

Японски изследвания доказват, че консумацията на Чесън и Прополис намалява, а в много случаи унищожава доброкачествените и злокачествени тумори, карайки ги да се абсорбират и да изчезнат напълно.

Препоръчвана дневна дозировка за възрастни.

Важни добавки:
1. Пчелен прополис, природен антибиотик, убива бактериите и вирусите, укрепва имунната система.
2. Чесън, природен антибиотик, укрепва имунната система.
3. Алое Вера Джели, всеки ден, намазан върху нагорещено парче лимон.

Допълнителна помощ:
4. Бета-каротин с витамин Е, мощен антиоксидант, помага в борбата с инфекциите, съхранява и възстановява телесната тъкан.
5. Алое Вера сок, гел или нектар, природен антибиотик, помага при възпаления, облекчава болката, регенерира клетките.
6. Витамин С, мощен антиоксидант, укрепва имунната система.