The Roommate / Съквартирантката (2011)

4
Добави коментар
movies
movies

Историята в този изпълнен с драматизъм трилър се развива около Сара Матюс (Minka Kelly), която е току що приета в университета. За кратко време тя успява да изгради скромен приятелски кръг и започва да се вписва в обстановката. Още при своето пристигане се запознава с купонджийката Трейси Морган (Алисън Мичалка) и барабанист на име Стефан Мортерели (Кам Джигандет), с който започва да излиза.
Съвсем скоро обаче университетската идилия на Сара започва да се разпада, когато след като се прибира от един купон тя разбира, че има нова съквартирантка на име Ребека Евънс (в ролята Лейтън Мийстър), чиито родители живеят на едва 20 минути от колежа.
Ребека се сприятелява със Сара, но постепенно започва да вижда в нейните приятели конкуренция за своите отношения с нея. Новата съквартирантка на Сара съвсем скоро взима нещата в свои ръце и започва да тормози приятелите на Сара, заплашвайки ги, ако те продължат да отнемат вниманието на Сара от нея.
След като нищо неподозиращата Сара се съгласява да отиде на гости при родителите на Ребека, за да прекарат заедно деня на благодарността, те й разкриват дълбоко пазената тайна на своята дъщеря, която е шизофреничка и често е изключително обсебваща към близките си, когато не приема своите лекарства.
Съвсем скоро Сара разбира, че зад усмивката на нейната съквартирантка всъщност се крие обсебващото поведение на един болен човек, а когато заедно със своите приятели открива, че Ребека въобще не е вземала своите хапчета, ситуацията придобива драстично различен характер.