Кметът Атанасов: „Ще се работи по 24 часа в денонощието по ремонта на Синдикалния дом!“ – БНТ 2 – Пловдив

1
Добави коментар
manager_pif
manager_pif

Ремонтът на Синдикалния дом най-вероятно няма да приключи в срок и Градският дом на културата няма да отвори врати на 24 май. Това стана ясно днес на среща между кмета Славчо Атанасов и мениджъра на гръцката фирма „Актор“ – Полихронис Хапсалис. Изпълнителят на обекта се оправдава с неполучен план за акустика на залата, но от строителния надзор твърдят, че вината е на гръцката фирма, която работела „на парче“.

{flv img=“/novini.jpg“}20110330-novini-sindikalen{/flv}

Притеснен от забавянето на ремонта на Синдикалния дом, кметът Славчо Атанасов е разговарял и със собственика на гръцката фирма „Актор“ и с консула на Южната ни съседка. Градоначалникът е бил категоричен, че ако ремонтът се забави, това ще е обида и за самата гръцка държава, чиито посланици са препоръчали строителната компания. Колкото до забавените планове за акустика на залата, те ще бъдат предадени до края на тази седмица – категоричен е кметът, и настоява след това на обекта да се работи по 24 часа.

Славчо Атанасов – кмет на Пловдив: „Няма вечер, няма сутрин, на осветление и това е – 24 часа! Съответно аз ще инспектирам още във вторник-сряда обекта и тъй като знаете, че съм кмет, който обича някои неща да ги проверява сам, ако трябва в 2-3 часа (през нощта (бел. ред.)), ще ги проверявам.“

До момента Община Пловдив е спазвала коректно всички финансови ангажименти към гръцката фирма изпълнител. До 15-ти април ще бъдат преведени нови милион и половина лева – увери още Славчо Атанасов. И припомни, че ако „Актор“ не спази договорения срок за ремонта, е заплашена от неустойки.