БГ Каталог: 5 места, които трябва да посетите в Гърция

3
Добави коментар

Гърция винаги е била любима туристическа дестинация на туристите от цял свят.
Всички остават очаровани от историческото богатство на страната..

1.) Акропола

Ако ще ходите в Гърция, задължително посетете Акропола, защото това е един от най-големите исторически обекти в страната. Там е и храма Пантион. Идеалният час за посещение на Акропола е в късния следобед, или можете да го посетите рано сутринта, когато мястото не е толкова пренаселено.

2.) Националния археологически музей в Атина

В този музей, със сигурност ще прекарате прекрасно време в търсене на артефакти от древните периоди на Гърция. Вие ще останете очаровани от красотата на древните статуи. Също така може да видите някои египетски артефакти, също така и други експонати тук.

3.) Храмът на Посейдон

Храмът се намира високо в скалите, Изграден е по-уникална древна структура. От там може да видите сините води на Егейско море. Там има и ресторант, където можете да имате хапнете на бързо.

4.) остров Санторини

Почти всеки един от нас е бил пленен от историята на изчезналата Атлантида. Е, някои хора твърдят, че остров Санторини е Атлантида. Насладете се на историята на острова, отидете на мястото, където град Акротири някога е бил погребан.

5.) остров Миконос

Ако сте уморени от старите сгради и се нуждаете от съвременни отдих, посетете остров Миконос. Това е популярна туристическа дестинация с много модерни ресторанти, както и модерни барове и дискотеки. Има и нудистки плажове на острова, идеален за тези, които искат съвършен тен