Най-скъпата котка в света

14
Добави коментар
trancer4o
trancer4o

Категория: Любопитно

Тойгер (Toyger) са най-скъпите домашни котки. Породата е създадена чрез кръстосването на домшана късокосместа котка с бенгалска котка през 1980 година в Калифорния.

Създателите на породата са искали котка, която да има украска на тигър. През 1993 г. породата е регистирана в TICA, но все още не е призната.

Тялото на тойгера е със средни размери. Козината му е къса, а основният цвят на окраската е оранжево-червен, съчетан с черни ивици, като на тигър. Тъй като в момента породата се развива, не всички представители имат идеалните ивици на тигъра. Селекционерите се стремят да постигнат малки, ширико поставени уши и широка брадичка.

Достигат 18 килограма и живеят до 25 годишна възраст.

Породата е подходяща както за семейства с по-големи деца, така и за хора, които живеят сами. Поради приятния си характер, не е нужно собствениците им преди това да са имали опит в отглеждането на котка. Тойгерът е интелигентна котка, която може лесно да се тренира. Отличават се с добри ловни инстинкти. Окраската им ги прави доста атрактивни. За сега те са доста рядка порода, която трудно може да се намери.

Цената им варира от $2000-3000 до над 20 000 долара. В клипчето показано по-долу, котката струва 22 000 долара.