Татуировките на Роби Уилямс /снимки/

7
Добави коментар
hydroxoow
hydroxoow

сряда, 6 апр 2011 г. 11:27 ч.

В шоубизнеса има мъже, които лесно печелят сърцата на музикалните фенове и, разбира се, тези на женската аудитория. Такъв е и певецът Роби Уилямс – нестандартен типаж, емоционален, талантлив. Лошото момче с добра душа, както може да се досетите, е покрит с множество татуировки.

Поп-сензацията Робърт Питър Уилямс се ражда на 13 февруари 1974г. в индустриалния град Стоук, където са родени и Леми от Моторхед, както и Мърдок от бандата Gorillaz. От малък Роби се оказва много талантлив и започва да развива своите дарби като стартира кариерата си още на 16 като танцьор и певец в групата Take That. Независим и различен в начина си на живот, той постоянно е тласкан към емоционални кризи и възходи, като се сблъсква с множество пороци. Днес Роби е признат певец, текстописец, актьор и музикант, стартирал соло кариерата си през 1995г., продал повече албуми в Англия и спечелил повече награди BRIT (16 на брой), от който и да е друг британец в историята.

В очакване на поредният албум на звездата –  „In and Out of Consciousness – the Greattest Hits 1990-2010″, планиран за дебют през октомври, можем да погледнем под дрехите на Роби и разберем повече за неговите татуировки. Освен с интереса си към свръхестественото и НЛО, Роби демонстрира завиден интерес и към тату-изкуството. Тялото му е осеяно с близо 20 татуса, като всяка една рисунка е пример за някакъв вид тату-стил практикуван в момента. Първата от тях е и най-ранната, която той прави докато е още в групата Take That. Това е черен келтски кръст на дясното му бедро, направен, за да го предпазва от вътрешните му демони.

 

Следващата и най-голяма от татуировките на Роби е в маорски стил, разположена на лявото му рамо и бицепс като полу-ръкав. Състои се от серия заоблени вълни и обединяващи се спирали, които символизират обратите и завоите в живота. За да бъде в маори стил, татуировката е направена от новозенландския татуист Te Rangitu Netana в студиото на Henk Schiffmacher – известен холандски тату-артист.

Интересни са татуировките на певеца на противоположното му рамо и бицепс. Там ще забележите татуирана глава на млад лъв в детайли – символ на сила и мъжество. Под нея ще забележите надписа „Born to be mild“ (Роден да бъде благ), а над нея фразата „Elvis, grant me serenity“ или „Елвис, дари ме със спокойствие“.

 

На китките си Роби има татуирано името на дядо си, Джак Фарел – Jack на лявата и Farrell на дясната китка. И над двата надписа има татуирано сърце. Направени са в почит на дядо му и за да напомнят на певеца за младостта му.

Следващата татуировка на Роби се намира на дясната му подмишница, която той нарича „Christian“ или „Християнинът“. Представлява Исус Христос разпънат на кръст с Дева Мария и няколко ангела до него. Направена е през юли 2000 година в Нова Зеландия.

На ръцете на Роби можете да забележите и още нещо интересно. На дясната предмишница ще видите надписа „ILoveU“ в стар английски шрифт, а на лявата предмишница думата „Mother“. И двете са с по шест букви. Заедно означават „Обичам те мамо“.

 

На гърдите на певеца е разположен френският надпис „Chacun A Son Gout“ или „Всеки си има собствен вкус“. Татуировката е правена в Лос Анжелес и представлява индивуалността и разнообразието в живота на Роби, както инеговата приемственост към чуждите вкусове.

За да бъде истински британски музикант, той почита и великите Beatles и тяхната песен „All You Need Is Love“. Отзад на кръста си има татуирани музикалните ноти към мелодията от песента заедно с текста.

На лявата китка на Роби ще откриете мистичната татуировка 1023. От близък на звездата разбрахме, че това е символ в почит на най-добрия му приятел – британската звезда Джонатан Уилкс, с когото са израстнали в Стоук. Цифрите означават съответно инициалите J и W- 10-тата и 23-рата буква в английската азбука. Джонатан има татуирани цифрите 1823 на лявото си бедро.

Пример за олдскуул стил в татурането са рисунките на двете лястовици, разположени на корема на Роби. Направени са в края на май 2003г. и се тълкуват съобразно традициите в значението на тези татута – свобода и навигация към дома. В света на моряка те са знак, че земята вече е близо, а в шантавия свят на шоубизнеса това е добър знак.

На лявата ръка на Роби ще забележите и татуировка на герба на родния му Бурслем, един от градовете съставящи по-големия Стоук.

На ставите на дясната му ръка лесно ще откриете надписа „Love“, правен през февруари 2007г. Доста красноречива и положителна татуировка, която подсказва, че любовта е основна движеща сила за певеца.

 

Отново мистична и знакова е татуировката на окото на Хор отзад на врата на звездата. Египетският бог, син на Озирис и Изис, е древен бог-ястреб известен с всевиждащото си око, символ на победата на доброто над злото. Татуировката е правена през 2004г. с цел закрила от зли духове.

Интересна за феновете му се оказва може би най-новата татуировка от голямата му колекция и представена в телевизионно шоу в Англия през ноември миналата година. Това е логото на старата му група Take That, татуирано на дясната му китка. С този жест той подсказа за евентуалното предстоящо тяхно обединяване, което се случи под формата на грандиозен концерт на 13 ноември.

Като за финал Роби притежава и една носталгична татуировка – буквата B зад ухото, която е и първата буква от името на любимата му детегледачка Бети.