Киану Рийвс ще режисира и участва в кунг-фу филма “Man of Tai Chi”

4
Добави коментар
raya
raya

Звездата от трилогията “Матрицата”, Киану Рийвс, разкри в разговор с MTV, че планира да поеме режисурата и да изпълни главната отрицателна роля в кунг-фу екшъна “Man of Tai Chi”. Според актьора, проекта е бил разработван в продължение на няколко години, а работата по сценария е приключила преди няколко месеца. Рийвс, който в момента се снима триизмерната продукция “47 Ronin”, заяви, че действието на “Man of Tai Chi” ще се развива изцяло в наши дни, но въпреки това, лентата ще отдаде почит на класическите кунг-фу филми с Брус Ли и Джаки Чан.

Актьорът също така сподели, че във филма ще има много “реалистични битки”, които няма да бъдат обработвани със скъпи визуални ефекти.

Киану Рийвс: “Имаме общо 18 големи бойни сцени. Това прави общо 40 минути екранно време. Всичко е изчислено. Искам да направим един добър, реалистичен, и много здрав кунг-фу филм. Аз ще изиграя ролята на злодея. Ще има добра история, сюжета ще е интересен, но най-важното е че ще предложим един истински и безкомпромисен филм за бойни изкуства. От този тип филми, които все по-рядко се правят.”

За “Man of Tai Chi”, Киану Рийвс се надява да привлече каскадьорския екип на легендарния специалист по бойни изкуства Йен Ву-Пинг, работил над филми като “Тигър и Дракон” и “Пияният майстор”.

Това ще бъде и втория общ проект на Рийвс и Пинг, след работата им по хитовия “Матрицата”. 46-годишният актьор, за когото “Man of Tai Chi” ще бъде дебют в режисурата, заяви че филма ще бъде заснет на английски и китайски език, и че в момента се провеждат разговори с китайската продуцентска компания China Film Group.

Надеждата на Рийвс е, че до края на снимките на “47 Ronin” той вече ще разполага с нужния бюджет за “Man of Tai Chi”.

Киану Рийвс: “Във филма ще се говори на два езика – английски и китайски. Ще работим заедно със студиото CFG (China Film Group). В момента водим разговори с тях.”

Актьорът, чиито най-нов филм е комедийния “Henry’s Crime”, не разкри повече подробности относно “Man of Tai Chi”, и за момента не се знае кои други актьори ще се присъединят към продукцията.

Според все още непотвърдени източници, Киану Рийвс вече се е срещнал с няколко известни актьори, и планира да започне снимките на кунг-фу екшъна веднага след като приключи с работата си по триизмерния “47 Ronin”, чиято световна премиера ще се състои на 12-ти ноември, 2012-та година.

mtv.com