МВР чисти улиците от Ицо Боксьора и бандата му

5
Добави коментар
user24
user24

петък, 8 апр 2011 г. 15:53 ч.

Акция „Пролетно почистване“ на МВР приключи с ареста на 26-годишния Ицо Боксьора и бандата му, които се налагали силово на наропазара.

Наркобандата на Ицо Боксьора, която действа основно в София попадна зад решетките след последната полицейска акция, наречена „Пролетно почистване“, съобщиха от МВР.

В ареста с Боксьора са попаднали лица с прякори като Дичо Дебелия, Пешо Малкия, Светльо, Ту Пак и Жоро Котлара.

Свидетели, верояно пострадали от бандата, докладвали в полицията, че бандата на Боксьора контролира наркопазара в няколко столични квартала и нощни заведения. Той разширил владенията си основно със силови методи върху дилърите.

При арестите и последвалите обиски полицаите попаднали на ножове, брадви, метални палки, боксове и други „помощни средства“, както и 30 гр. кокаин.

В столичния кв. „Младост“ са били задържани Дичо Дебелия и Пешо Малкия. Котлара и друг 30-годишен са арестувани, докато пъттували с автомобил. Преди това имали среша с двуги двама мъже от София, които пък се придвижвали с таксиметров автомобил и също са зад решетките.

Една от териториите на бандата е бил и Студентски град. Там са били задържани 29-годишен мъж с прякор Ту Пак и още двама. При обиските в домовете им са открити мобилни телефони, пари, пистолет, тефтерче със сметки и електронна везна.

Тарторът на групата Ицо Боксьора е заловен в Пловдив, в жилището си в ж.к. „Тракия“, където полицаите са иззели оръжия.

Според разследващите групата разпространявала наркотици и в Карлово. На адрес, който също се обитавал от Боксьора са задържани още четирима, между които две момичета на 18 и 19 г.