10 години по-късно

3
Добави коментар
Mebeli_Italy
Mebeli_Italy

Дизайнерско арт кресло

Заглавието Ви звучи като продължение на страшен филм? Твърде много филми сте гледали през уикенда, време е за малко седмична реалност и красота:)

Това е ярка, поп-артистична версия на креслото Big Easy, измислено от Арад през 1988 година.  Big Easy било направено от листова стомана. Вече не един път са го видоизменяли: Арад е представил креслото на Миланския мебелен салон, видяли го стилистите на компания Moroso и предложили да пусне версията в тапицерия със свои платове, така се появили Soft Big Easy и Soft Little Heavy.

Креслото New Orleans е направено от фиберглас и полиестер с хелиево покритие. Арад използвал нова технология. Формата за изливането на креслото се  покривала отвътре с няколко слоя боядисан полиестер. Те съединявали отделните елементи. След това във формата се заливал полиестер, който трябвало да служи за пълнител. По такъв начин рисунката не се нанасяла отгоре, а се проявявала отвътре, тя била неразделна част, съставяща формата. През 1999 г. Арад направил 18 кресла за художествената галерия Mourmans. Рисунката, нанесена върху всяко кресло,е  уникална. Сега оригиналите се продават на Sorheby’s за сума, превишаваща 100 000 фунта стерлинги. Дизайнерът казва, че не всичко е станало така както е искал. Тоест, замислил е една рисунка, а се е получила друга. «Въпреки,че  може би именно в  непредсказуемостта  е пикантността на тези неща» – разсъждава той.