Какаово брауни-Десерти-Готварски рецепти – Рецепти за Всеки Манджа.ком

3
Добави коментар
www.mandja.com
www.mandja.com

 

Java Script is not activated. Before using the cookbook please enable it in your browser settings.

Какаово брауни

Ingredients description

1 ч.ч. брашно, плюс допълнително за тавата3/4 ч.ч. горчиво какао, пресято1/2 ч.л. бакпулвер1/2 ч.л. сол225 гр масло (по възможност обезсолено), плюс допълнително за тавата, със стайна температура2 ч.ч. захар4 големи яйца, със стайна температура2 ч.л. ванилов екстракт

Приготвяне или как се готви ястието

Поставете решетката в долната 1/3 на фурната. Загрейте я на 180 градуса. Намазнете и поръсете с брашно тавичка с размери 23 см х 32 см. Оставете настрани.

В купа смесете брашното, какаото, бакпулвера и солта и разбъркайте добре.

В друга купа смесете маслото и захарта и разбивайте с електрически миксер на средна скорост около 5 минути – докато сместта стане светло жълта, гъста и кремообразна. Прибавете и едно по едно яйца като продължавате да разбърквате (трябва яйцето да е напълно разбито със сместта преди да прибавите следващото). След като прибавите и четвъртото яйца и сте разбивали 1 минута прибавете и ванилията.

С помощта на дървена лъжица или гумена шпатула разбъркайте добре сместта с брашното. Не е нужно да разбивате много усърдно. Изсипете тестото като си помагате с дървена лъжица в приготвената тавичка и го разстелете внимателно на равен пласт.

Печете в загрятата фурна за 25-27 минути или докато клечката за зъби излезе чиста. След като извадите от фурната оставете тавичката върху решетка поне за 1 час. Не се притеснявайте, ако сладкишът спадне в средата.

Нарежете го на 24 парчета още докато е в тавичката. След това внимателно ги извадете с помощта на шпакла. Сервирайте веднага или оставете напълно да изстинат преди да ги завиете с прозрачно фолио, за да ги съхраните.

Подобни рецепти…

рецепта за Домашен кекс рецепта за Мъфини брауни рецепта за Меденки рецепта за Бананово-ягодова торта рецепта за Тортата на баба рецепта за Рошла рецепта за Сладко с кестени рецепта за Шоколадов сос рецепта за Щрудел с ябълки рецепта за Традиционен чийзкейк Ню Йорк Покажи / скрий детайлитеВреме за приготвяне:5 минСложност:много леснаПорции:1 доза/порцияКоличество:Страна/Регион:Цена за порция:Вегетарианско:НеБез Лактоза:НеПоследна промяна:10.04.2011 (нд) 12,28,14 UTCпрегледа:5824Регистрирайте се, за да оставите коментар.