THE POINT :: Ако сте клиент на автомивката на самообслужване

2
Добави коментар
emilZ
emilZ

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ, АКО СТЕ КЛИЕНТ НА НАШАТА АВТОМИВКА

 

Предлагаме Ви някои съвети, ако сте клиент на нашата автомивка:

Подгответе предварително пистолета (един от трите) още преди да пуснете монетата.

След като пуснете монетата, работете бързо, като започнете отгоре надолу да нанасяте шампоана. Никога не правете кръгови движения с пистолета за високо налягане. Мие се само в посока отгоре надолу и отляво надясно, в прави линии. Програмата пистолет с ниско налягане и четка, ползвайте  като втора програма, когато колата е вече предварително накисната със шампоан. Ако започнете отгоре надолу – ще спестите малко време и ще Ви излезе малко по-евтино, но рискувате да пропуснете петна, понеже трудно се вижда къде е търкано. Ако почнете отдолу нагоре няма да пропуснете да натъркате никъде, но ще Ви е необходимо повече време и препарат. Забележка: никога не търкайте с четката на сухо. Тя работи правилно и не драска боята само когато се напоява със пяна. Ако търкате на сухо с нея рискувате боята на колата си и прозорците, особено, ако колата Ви е по-мръсна и има песъчинки. Следва плакненето. Започнете от мястото, от което сте започнали да миете със шампоан. Така химикалът има равно време на реакция по цялата кола. Изплакнете покрива, и не забравяйте да изплакнете още веднъж страницата по посока на която сте мили покрива.

Вакса: Този препарат се нанася през пистолета за високо налягане. Ваксата помага на изсушаването и придава блясък на колата. Тя разбива водния филм и прави водата на едри капки, които лесно се оттичат или бутат с перо за подсушаване. Освен това, създава тънък защитен филм и пречи на прахта да полепва по колата, поне за известно време. Не забравяйте, след полагане на вакса да изплакнете още веднъж, за да не останат мазни петънца по колата. Изплакване с омекотена вода. Тази програма, която предлагаме се намира след ваксата защото автомивката е оборудвана с модерна техника за пречистване на чистата вода. Когато изплакнете колата с деминерализирана вода, след нанасянето на вакса, Вие си гарантирате, че по нея няма да останат петна нито от ваксата, нито от варовик и калций.

Прахосмукачка на самообслужване: обикновено вътрешното почистване се прави, след външното миене, за да може колата да поизсъхне, преди да се върне на мръсната улица. Освен прахосмукачката, там можете да почистите и таблото си.

Хубаво за цялостния ефект би било да добавите препарати, към цялостното миене. Можете например предварително да напръскате джантите си с киселинен препарат за по-качествено почистване. Този препарат са полага с бутилка под налягане, със специални уплътнения, устойчиви на препарата. Забележка: ако джантите са алуминиеви, не ползвайте киселина. Има специален препарат за алуминиеви джанти. Можете също така, да ползвате препарат за консервация на гумите, уплътненията и пластмасите. Той се полага върху повърхността предварително разтворен, с бояджийска четка или чрез спрей. Това можете да направите, когато преместите колата на прахосмукачката, на мястото за вътрешно почистване, за да не образувате опашка. Можете да използвате и препарат за табло. От една страна таблото няма да задържа прах, а от друга ще изглежда като ново.