Нина Добрев ще партнира на Ема Уотсън в драмата “The Perks of Being a Wallflower”

5
Добави коментар
raya
raya

Българо-канадската актриса Нина Добрев, известна с участието си в хитовия телевизионен сериал “Дневниците на вампира”, ще изпълни една от главните роли в драмата “The Perks of Being a Wallflower”.

Освен Добрев, която вече е подписала договора за участие, във филма ще участват и звездата от поредицата “Хари Потър” Ема Уотсън и младия актьор Логан Лърман, чиито най-известен филм е миналогодишния “Пърси Джаксън и Боговете на Олимп: Похитителят на мълнии”.

“The Perks of Being a Wallflower” ще бъде филмова екранизация на скандалния едноименен роман на писателя Стивън Чбоски, публикуван за първи път през 1999-та година. Заради детайлно описаните моменти в които непълнолетни използват тежки наркотици, и откровените разговори за секс и самоубийство, книгата на Чбоски предизвика вълна от недоволство сред много родителски организации в Америка.

Въпреки това, романа привлече вниманието на Холивуд, и много продуценти и режисьори изявиха желание да пренесат историята на големия екран. Но заради съдържанието на книгата, големите холивудски студия отказваха да финансират филмовия проект.

Интересът към романа обаче не стихваше и преди една година, независимата компания Summit Entertainment, дала старт на популярната поредица “Здрач”, закупи правата за екранизиране и отпусна бюджет от 20 милиона долара. Създателят на книгата, Стивън Чбоски, бе избран за режисьор, а главните роли бяха поверени на Ема Уотсън и Логан Лърман.

Действието на “The Perks of Being a Wallflower” ще се развива през 1991-ва година в Питсбърг, а сюжета ще разказва за младия гимназист Чарли Логан (Лърман), който започва да пише и изпраща писма на непознати, в които описва своето изпълнено с множество проблеми ежедневие и отношенията с най-добрата си приятелка Сам (Ема Уотсън).

Във филма, Нина Добрев ще се превъплъти в ролята на Кандис – роля, която deadline.com описва като “изключително важна” и за която кандидатстваха множество актриси, сред които Камила Бел (“Когато звънне непознат”), Емили Браунинг (“Sucker Punch: Измислен свят”) и Изабел Лукас (“Трансформърс: Отмъщението”).

Освен вече изброените имена, в драмата ще участват още Пол Ръд (“Прелъстен и изоставен”) и Мей Уитман (“Денят на независимостта”). Уитман ще изиграе Мери Елизабет, татуирана вегетарианка, която е първата голяма любов на главния герой.

Освен режисьор, Стивън Чбоски е и сценарист на “The Perks of Being a Wallflower”. Наскоро той разкри, че снимките на филма ще започнат в началото на месец май в щата Пенсилвания.

Номинираният за “Оскар” Джон Малкович (“Въздушен конвой”) ще продуцира лентата, заедно с партньорите си Лиан Халфон (“Развратникът”) и Ръсел Смит (“Призрачен свят”).

“The Perks of Being a Wallflower” ще тръгне по кината в първите месеци на 2012-та година. Премиерната дата все още не е определена.

deadline.com