Лунният маникюр: 2 начина как да си направим сами нокти „ала Риана“

11
Добави коментар
fashionbg
fashionbg

Лунният маникюр: 2 начина как да си направим сами нокти „ала Риана“

Светлана Видинска

Лунният маникюр е една от горещите тенденции за Лято 2011. И в това няма нищо чудно, защото е свеж, оригинален и позволява най-невероятни цветни комбинации.

Едва ли някой знае истинската възраст на този маникюр. Казват, че е „роден” през 40-те години в Холивуд, затова го наричат холивудски френч, но през 2007 г. е лансиран от стилистите на Dior, тъй че е известен и като маникюр Диор.

Лунният маникюр много прилича на френския, с тази разлика, че подчертава не края на нокъта, а полумесеца в неговата основа. „Луничката” е безцветна или лакирана в контрастен цвят. Риана, Лейди Гага и Дита фон Тийз са страстни привърженички на „новия френч”, така че не оставайте по-назад.

Ето как да си направите лунен маникюр в домашни условия, за да бъдете в тон със звездите:

Вариант№1: С лентичка за френски маникюр

Нанесете основа за лак. Когато първият слой изсъхне (след около 10 минути), залепете лентичка за френски маникюр над „луничката” на нокъта. Нанесете лак на останалата част от плочката и след като изсъхне, отлепете лентичката. Завършете с топ лак за фиксиране на цвета, блясък и издържливост.

Ако искайте по-изразителен контраст, използвайте два цвята лак – един за „луничката” и втори като основен тон. Обикновено (но не винаги) полумесецът е в по-светъл нюанс. Процедурата е почти същата като описаната по-горе: След нанасянето на основата, лакирайте цялата нокътна плочка с лака, избран за „луничката”. Фиксирайте с лентичка за френски маникюр и дооцветете нокъта с втория, по-тъмен цвят.

Вариант №2: С „рисуване” на ръка

Покрийте целия нокът с по-светлия лак, определен за полумесеца. След това много внимателно нанесете по-тъмния лак в областта около „луничката”. За тази лакирайте плочката не отдолу нагоре, както обикновено, а от единия край на нокъта към другия, оформяйки линията на полумесеца. След като тази „граница” е очертана, завършете лака по обичайния начин – от основата към върха.

Полезен съвет

Лунният маникюр „скъсява” нокътната плочка, затова изглежда по-добре на дълги нокти.

Цветове и форми

Черно и бронз – с тази комбинация Dior превърна лунния маникюр в класика. Но актуални днес са всички цветни комбинации, от класическото черно-бяло до смелото и провокативно оранжево и зелено. „Горещи” са и съчетанията бяло-синьо, светлосиво с черно, кафяво със сиво и бяло. Размерът на „луничката” също е по желание – до средата на нокъта (според модния бранд Vena Cava), или с естествена големина (Ruffian).