Реакция на организма срещу силикона

1
Добави коментар
woodmonster
woodmonster

Безопасни ли са тези протези? Отговорът е, че всичко, поставено в тялото, има възможността да го отрови. Силиконът не съответства на тъканите в човешкото тяло и може да причини всичко: от леки възпаления, умора и депресия до силна болка. Подобни реакции към силикона се проявяват като ненормална имунна реакция в кръвните проби. И така, гърдите, които са били меки и отпуснати, се превръщат в твърди буци и тези, които са били меки и отпуснати, се превръщат в гротескно обезформени. Дори тъй наречените безвредни солни протези съдържат в себе си силиконови сакчета. Парчета от силикон се смесват с тъканта дори когато капсулите са непокътнати.

Жените обикновено отбягват идеята да отстраняват протезите в гърдите си от страх, че бюстът им ще изглежда по-зле отреди. Хирурзите им казват, че гърдите им са прекалено стегнати за пластина хирургия. Наистина, досега повечето операции предизвикват деформация на гърдите.

Лечение
Очевидно профилактиката е да не се подлагате въобще на пластична операция с имплантация. Но в обществото, което оценява жените според техния външен вид, актрисите, моделите и дори средностатистическата млада жена често пъти са притиснати да се подложат на операция, особено когато не са им известни потенциалните опасности.

Операция за запазване на бюста
За щастие се появиха нови процедури за отстраняване на протезите в гърдите, без това да вреди на външния вид на жената. Д-р Вики Хъфнейджъл е пионер в хирургическата техника, използваща аргон за отстраняване на протези, без това да причинява обезформяне на гърдите. Аргоновият лъч затопля областта и е в състояние да премине през тъканта, без това да изгори тялото. Техниката възстановява здравословното нарастване на тъканта. Хъфнейджъл съобщава за големи успехи и отделя много време за обучението на лекари по този метод.

Ако имате протези, най-добре е да ги отстраните. Обърнете се към лекар с добра професионална репутация. Поговорете с предишните му пациенти. И независимо дали сте се решили да отстраните протезите от бюста си или не, съобщавайте за проблемите с протезите на здравните служби. Това ще помогне в бъдеще време на други жени.

Преглед на леченията
След всичко, което ни е познато днес за опасността от протезите, най-доброто, което можем да направим, е да избегнем употребата им.
Новата техника в хирургията използва аргоново лъчение, за да отстрани протезите в гърдите, без да причинява деформация.