10+ Неща, в които жените са по-добри от мъжете

2
Добави коментар
mivanova29
mivanova29

Макар, че темата може да Ви се стори малко изтъркана, все пак тя ни е любима…Войната на половете е безкрайна. Кои са по-добри и в какво – мъжете или жените. Въпреки, че сме пристрастни/поради простата причина, че сме жени/,  разровихме статистиките на различни изследвания, чрез които мъдрите глави, т.е. учените установяват на база сравнения кой от половете прави определени неща по-добре. И така: Кои неща жените правят по-добре от мъжете и защо е така??? Ето какви са сухите, научни факти:

1. Жените са по-добри шофьори

Жените са по-добри шофьори от мъжете, твърди изследване, направено от застрахователната компания „Сантандер иншурънс“. Според него мъжете е два пъти по-вероятно да катастрофират, защото се разсейват. Над 10 % от анкетираните представители на силния пол признават, че са имали пътен инцидент заради разсейване зад волана в сравнение с 20% от жените. Една трета от мъжете и само една пета от дамите са се разминавали на косъм от катастрофа, защото не са били достатъчно съсредоточени. Докато шофират, най-много мъже – 76% – се разсейват с настройките на стереоуредбата. Две трети отклоняват вниманието си от пътя с напитки или храна. 50% губят концентрация, когато поставят компактдиск в уредбата. Над 25% от мъжете признават, че говорят по мобилния си телефон, докато управляват автомобила си.

2. Дамите еволюират по-красиво от господата

Нови научни изследвания доказват, че жените стават все по-красиви в хода на
Еволюцията, докато мъжете не се променят. Изследвайки човека в изминалите повече от 2000 г. през четири десетилетия, се доказва, че хубавите жени имат 16% повече деца от останалите. При красивите хора има 36% по-голяма вероятност първородното им дете да е момиче. Всички тези прекрасни дъщери означават все по-добре изглеждащи жени в бъдеще.

3. Жените оцеляват по-често в катастрофи

Това е тъжно, но е истина: Според статистиката, мъжете имат 77% по-висока смъртност при пътно-транспортни произшествия сравнено с  жените. Нашите половинки трябва да ни благодарят, когато им натякваме да си слагат безопасните коланите.

4. Общуват по-лесно

Вече е научно доказано, че жените могат да „обработят“ повече думи от мъжкия пол. Момчетата могат да се справят с приблизително 7 000 думи дневно в сравнение с женските 20 000. Учените открили, че тази характеристика би могла да започне още в ембрионален стадий и е по-скоро биологическа, отколкото социална

5. Умеят да споделят проблемите си по-добре

Проучване на 2000 човека, показва как жените са много по-отворени да разговарят за проблемите си сравнено със силния пол. 53% от жените разговарят с приятелите си какво ги стресира, сравнено с 29% от мъжете.

6.Дамите са по-издържливи и устойчиви по време на криза

От Декември 2007 г., 80% от загубилите си работата са мъже. Това може би се дължи на факта, че те доминират във финансовия и промишления сектор, които бяха най-силно засегнати. Лошо е…, но може би сега е момента да станат повече от мъжете медицински сестри и учители.
7.Завършват по-често Висше образование

По принцип приемът на момичета е доста по-голям от този на момчета, но статистиката показва, също че мъжете по рядко завършват и изкарват по-ниски оценки от жените. Силния пол доста често отделя повече от 4 години да завърши Висшето си образование.
8. Жените живеят и се хранят по-здравословно

Проучване на над 14 000 души доказва, че жените се хранят и живеят много по-здравословно. Докато мъжете са готови да се нахвърлят на пица, месо и хамбургери, нежната половина избира са бели плодове и зеленчуци в чиниите си. Всичко изглежда толкова очевидно, но женския свят трябва да си признае за огромната шоколадова зависимост.

9. Имат по-силна имунна система

Няма от какво да се учудваме, защо мъжете се превръщат в такива бебета при най-леката настинка. Ако има малки битки в нашите тела, жените имат тайно оръжие: естроген. Научно изследване доказва, че естрогена дава предимство на жената при борба с инфекции. Това е ката, защото естрогена се бори с определен ензим, които удря първата защитна линия на организма срещу вируси и бактерии.
10. Живеят по-дълго

Сред популацията на хора, които са над 100 годишна възраст, 85% са жени – проучване на „New England Centenarian Study”. Общо казано жените живеят от 5 до 10 години повече от мъжете.

11. Дамите са по-добри началници

Експерти са убедени, че жената е по-добър шеф, защото е по-добър слушател, ментор, справя се с много задачи на веднъж и намира най-ефективните решения на проблемите сравнено с мъжкия си дубликат.

12. Инвестират по-добре

Според изследване на над 100 000 официални документа, печелившите инвестиции направени от жени сравнено с тези от мъже е 18% към 11%. Това може да се дължи на факта, че жените са по-предпазливи и не рискуват, а мислят дългосрочно.

13. Изневеряват по-добре :))
Статистиките твърдят, че мъжете изневеряват повече, но за сметка на това дамите пък изневеряват по-качествено. Жените успяват много по-добре от мъжете да запазят извънбрачните си връзки в тайна, а Изследванията за бащинство показват че между 8 и 15 % от децата не са от бащата който мисли, че е техен биологичен родител.

14. Дамите могат да правят няколко неща едновременно

Около 65 на сто от дамите успяват да правят едновременно няколко неща.  Това има своето биологично обяснение. В женския мозък мазолестото тяло (Corpus Callosum) между двете хемисфери е 10 % по-дебело, отколкото в мъжкия и има 30 % повече свързващи нишки. Затова жената може да кара, да разговаря, да си слага червило и дори да чете едновременно. Мъжкият мозък е с по-тънко мазолесто тяло и двете половини на мозъка комуникират по-трудно една с друга. Затова мъжете се концентрира само върху едно нещо.
15.Жените помнят лица по-добре от мъжете

Американски учени откриха, че ако не познаете веднага човек, с който сте се виждали и преди, значи със сигурност сте мъж. Цялата работа е там, че жените разпознават лица много по-лесно, отколкото мъжете.Според учените разликата в начина и бързината на разпознаване на лица между жените и мъжете не е голяма и все пак жените го правят много по-ефективно.
Възможно е те генетично да са програмирани да разпознават лица, за да разберат какво е необходимо на децата им. Учените отбелязват, че гейовете и мъжете-левичари са като жените в разпознаването на физиономии.
16. Жените се справят по-добре с болката от мъжете

Забравете образа на „коравия“ мъж, когато става въпрос за крайна болка, жените са силният пол, пише в. „Дейли експрес“, позовавайки се на резултатите от британско изследване.
Мъжете и жените се подготвят за болката и се справят с нея по съвсем различни начини. Представителите на силния пол изразходват енергията си в страхове от болезнената процедура, докато жените обмислят начини как да се справят със ситуацията. Откритието на специалисти от Института по неврогастроентерология в Лондон може да обясни защо дори мъжете тип мачо треперят от страх, когато им предстои да отидат на зъболекар.
17. Жените са по-добри по душа от мъжете

Жените имат по-силна интуиция и са по-съпричастни от мъжете. Учени от Холандия стигнаха до много интересен извод, а именно – че женските алтруизъм и емпатия (или способността за съпреживяване) се дължат на хормони. Но хормони или не, фактите са, че жените са по-добри и в емоционален смисъл от мъжката част от населението.

Като заключение искаме да успокоим всички ядосани мъже, които са прочели тази статия. Драги мъже, всичко това написахме с усмивка и най-добри чувства и твърдо вярваме, че Вие сте по-добри в много други дейности и сфери на живота, а и помислете колко скучно бихте живели, ако  няма с кого да се съревновавате и сравнявате:)))