Идеи за цветови комбинации в интериора – първа част

13
Добави коментар
lucynda
lucynda

21.04.2011 г.

Разгледайте настоящите идеи за цветови комбинации и някои от тях могат да се окажат подходящи и за Вашия интериор.

Фойерверк от цветове

Нюанси на узрели плодове и пламенни цветове – огнени тонове, които добавят топлина и уют към интериора на всекидневната. Използваните цветни тонове присъстват в есенната цветова палитра и навяват лека носталгия.Но въпреки това  комбинацията на различни нюанси на червено създава  хармонична атмосфера, изпълнена с  топлина и енергия.

Изкуството – част от начина на живот

Дълбоките и топли червени тонове на стената формират основата на съвременния интериорен дизайн. Редуцираното количество  на махагонови мебели, които са вдъхновени от азиатския стил, позволява на интензивните червени нюанси да изпъкнат в интериора. Бледите тонове, в които са нарисувани картините, са в ярък контраст с фона, на който са поставени.

Чудесни розови нюанси

Стената в розово определено привлича  вниманието към себе си и се налага като доминираща в пространството, но без да се натрапва. Сензационният и интензивен  цвят придава чувствена атмосфера на интериора. Подът е направен от светла брезова дървесина, която, съчетана с бели мебели, създава цветови баланс и въздейства успокояващо.

В азиатски стил

Екзотичен, прекрасен и мистичен, азиатският стил опиянява с многообразие от  цветове и форми. Яркият и наситен  червен цвят на  стената поставя силен акцент в интериора и се   превръща в  център на стаята. Меките мебели, с които е обзаведена стаята, са в абсолютен цветови синхрон с тоновете на стената. Черно-белите нюанси разведряват атмосферата, като й придават нотка свежест. Характерното за този стил на обзавеждане е, че е съчетал в себе си традиция и съвремие.

Разцъфващ цвят

Интериорът в тази стая е почти изцяло подчинен на белия цвят. Единствен разноцветен акцент се поставя от свежите зелени тонове, в които е боядисана една от стените. Тя  образува идеален фон за високите папирусови растения, които създават усещането за кокетна ботаническа градина. Десенът на декоративните възглавнички и килимът внасят пъстра  нотка в интериора.

Вдъхновение от Далечния изток

Минимализмът присъства в голяма част от азиатското изкуство, включително и в стила на обзавеждане. Леглото е разположено на специално място в характерно за японската култура положение. В съчетание с естествените материали, като бамбук и хартия, от които е изработено леглото и които присъстват в дизайна на интериора, хармоничното кътче се превръща в блажено място за сетивата. За да се прибави атмосфера, изпъленена с топлина и хармония, всяка от стените е боядисана в земни тонове. Нюансите на червено, бежово и виолетово вливат живот в стаята.

Уютен кът

Цветовете на дървесината и земните тонове в интериора гарантират за приятни усещания в топла и хармонична атмосфера. Меките кафяви нюанси се сливат в елегантен синхрон с тъмните тонове на мебелите. Едва осезаемите кремаво бели акценти ободряват облика на стаята.

Игра на светлосенки

Бледите нюанси на пепел от рози, в които са боядисани стените, са в цветова хармония с топлите кафяви тонове на пода и завесите. Земните  тонове създават топла и спокойна атмосфера – идеална за спалнята. Масивните завеси и екстравагантният полилей осигуряват романтична игра на светлината и превръщат стаята в комфортно  място за почивка.