Жените, по които въздишат мъжете: Айшвария Рай

4
Добави коментар
mivanova29
mivanova29

Айшвария Рай е една от най-известните Боливудски актриси. Родена е на 01.11.1973 г. в Мангалор, Индия. Индийката се появява на световната сцена, когато благодарение на поразяващата си красота, държание и внушителен интелект успява да спечели титлата Мис Свят през 1994. Бившата студентка по архитектура бързо се превръща в един от най-търсените модели в Индия, ставайки лице на престижна кампания на Пепси и появявайки се на страниците на списание Vogue. Не след дълго боливудските продуценти се редят на опашка да работят с Аш. Филмовият и дебют е в Iruvar (1997) на Мани Ратнам.

Aш продължава да нашумява и през 2002 в Девдас. Девдас е най-амбициозният и успешен Боливудски филм правен някога. Поради това и става първият Боливудски филм със специален скрийнинг по време на фестивала в Филмовоя Фестивал в Кан през същата година и разбива box office рекордите както в Индия така и в Съединените Американски Щати.

През 2003 Айшвария става първата индийска актриса в журито на филмовия фестивал в Кан. 2004 и донася главната роля в първия и филм на английски език – Bride & Prejudice (индийска версия на “Гордост и предрасъдъци”). 2005 започва с появите и в “60 Minutes”, “The Late Show with David Letterman” и в най-гледаната в световен мащаб телевизионна програма “The Oprah Winfrey Show”. Сега тя окрасява кориците на списания като Cosmopolitan, Emirates Woman, Paris Match, Cine Blitz, America Way и America Magazine

И през 2006 кариерата и продължава все нагоре с Mistress of Spice, Provoked, Umrao Jaan, Dhoom 2 и Guru. През 2007 актрисата играе рамо до рамо с Колин Фърт и сър Бен Кинсли в лентата на легендарния филмов режисъор Dino De Laurentiis – The Last Legion.
През 2007 г. Айшвария се омъжи за актьора Абхишек Бахчан и продължава да е щастливо омъжена и до днес. Продължава с пълни обороти да работи по филмови проекти в Боливуд. Въпреки огромната си популярност, тя не изневерява на своята мистериозна природа и остава вярна на принципа “за да живееш щастливо, живей скрит от чуждите погледи”.

В личния си живот тя е противоположност на Холивудските актьори и много прилича на героините, чиито образи играе, тя е отдадена, вярна и дори религиозна. Дори с усмивка споделя, че откакто посещава любимия си храм на Ганеша посетителите му са се увеличили.

В детските си мечти тя никога не е мечтала да стане актриса, дори започва да следва архитектура, но една случайност и желанието й да промени начина по който света гледа на Индия я кара да участва в конкурс за красота. Айшвария истински се радва на комплиментите и споделя, че най-красивият комплимент, който е получавала гласи, че е гръцка богиня с душа на индийка.

Едно от нещата от което Айшвария бяга е популярността , държейки личния си живот далече от погледите на папараците и светските хроникьори, но извесността толкова й отива, че е неизбежно да не я достига непрестанно.

Освен кариерата на актриса, красивата Айшвария е предпочитан модел от много известни модни брендове. Тя е предпочитано рекламно лице на световноизвестни модни къщи и украсява кориците на много издания. През м.Февруари 2011 боливудската дива украси корицата на елитното издание Vogue. Aishwarya Rai – De Beers Diamond