Идеи за цветови комбинации в интериора – втора част

13
Добави коментар
lucynda
lucynda

26.04.2011 г.

Вижте: Идеи за цветови комбинации в интериора – първа част

Разгледайте настоящите идеи за цветови комбинации и някои от тях могат да се окажат подходящи и за Вашия интериор.

Натурално очарование

Съчетанието на  кафяви и зелени нюанси  формират чудесен цветови ансамбъл. Бледите тютюнево зелени оттенъци, в които е боядисана стената, навяват усещане за сигурност и спокойствие в стаята, а белият цвят на тавана и камината поставя свежи акценти в интериора.

Класическа елегантност

Деликатните и семпли пясъчни оттенъци завладяват изяло просторната стая, като й придават елегантност и очарование. Меките кремави тонове са в синхрон с мебелите, изработени от тъмен дървен материал, както и с черните декоративни аксесоари.

Приятно развлечение

Лилавите и сиви тонове формират елегантен цветови дует, който е подходящ за интериор на спалня. Стените, боядисани в бледо сиво, създават усещането за хармония и спокойствие, които изпълват атмосферата. Лилавите нюанси на завесите и килима поставят свежи и ободряващи акценти в интериора на спалнята.

Нежни акценти

Светлосивите тонове на стените успокояват и визуално създават по-голям простор в помещението. Така има място за екстравагантни и атрактивни мебели и аксесоари в съвременни форми, и дръзки цветове, като лилаво и черно.

Загадъчни нюанси

Нюансите, използвани при обзавеждането на стаята, са нестандартни и ведри. Люляковият цвят на стените се съчетава хармонично с модерните бели мебели, като придава стил и изисканост на интериора. Дългите ефирни завеси, ефектните абажури на полилеите и красивите аксесоари са в унисон със загадъчния цвят на стената.

Тропически палми

Ярките зелени нюанси на палмите вдъхват на интериора оживеност и усещане за тропически рай. Бледите розови тонове на стената прибавят нежност и ефирност в стаята, а тъмните мебели от масивен дървен материал създават усещането за спокойствие и мир.

Усещане за планинска хижа

Белите мебели и сините декоративни  възглавнички придават на помещението ведрата атмосфера на хижа в шведски стил. Многообразието от сини нюанси създава приятно впечатление и успокоява погледа, а зелените растения внасят свежа нотка към интериора.

Интериор в бледо сини нюанси

Бледо сините оттенъци на завесите създават чувство за прохлада и свежест в помещението. Аксесоарите в други нюанси на синьо подчертават лятното  настроение в стаята, а мебелите от ратан и ракита са идеалният избор за този интериор, обзаведен в  скандинавски стил.

Градски шик

Доминиращият бял цвят в интериора създава илюзията за просторно помещение. Земните цветове като охра и червеникавокафяво, с които се съчетават белите оттенъци,  придават топлина и чувственост.