Ползите от цялостната детоксикация и прочистване на организма

66
Добави коментар
algae
algae

В забързаното общество, в което живеем, може да е изключително трудно да се храним добре. Голяма част от храната, която се намира на рафтовете на супермаркетите е прекалено обработена и с изключително ниско съдържание на витамини и хранителни вещества, а целият смисъл на храненето е да се приемат тези жизненоважни вещества. На всичко отгоре се използват синтетични химикали във всичко – от зърнените храни до пестициди в зеленчуците. Нищо чудно, че имаме толкова много здравословни проблеми.

Ние сме това, което ядем а това, което ядат повечето хора никак не е добро. Вече не е необичайно храната, която консумираме да ни разболява. За да отговорим на натрупването на химикали и други вредни ефекти причинени от съвремения начин на живот е абсолютно необходима пълната детоксикация на организма.

С течение на времето примесите, които ние консумираме бавно се натрупват в тялото ни и подтискат (инхибират) функцията на нашите жизненоважни биологични системи. Също както почистваме външната част от телата ни е важно да почистваме и вътрешната за да измиемвсички замърсители.  Цялостното почистване и детоксикация на тялото е един от най-лесните начини за цялостно подобряване здравето и решаване на проблеми като безсъние и болки в мускулите.

Цялостната детоксикация е насочена към всички системи на организма, които се сблъскват с огромното натоварване от съвремения начин на живот. Белите дробове, които са бомбандирани с фини прахови частици и замърсен въздух се освобождава от вредните натрупвания и така се подобрява дишането и нивото на кислорода. Стомашно-чревния тракт, който включва стомаха, дебелото и тънките черва се освобождава от вредните бактерии, паразити и други, които са попаднали там при хранене. Бъбреците, които отговарят за филтрирането на течни отпадъци се очистват от опасни химични съединения и външни хормони, които могат да предизвикат огромен брой заболявания. И накрая черния дроб, голям вътрешен орган и основна филтрираща система на кръвта, както и редица други функции се очиства от всички примеси. От всички органи черния дроб е най-податлив на проблеми, тъй като филтрира голяма част от замърсителите проникнали в организма.

Всеки орган или група от органи играят жизненоважна роля в подържането на цялостното здраве на организма. Едно 30 дневно цялостно прочистване ще няправи чудеса за тялото, чрез премахване на токсините от органи и системи и възстанови естественото равновесие в организма. Тъй като системата за детоксикация е изработена прецизно трябва да се спазва възможно най-стриктно за да доведе до резултати. Постоянството е от ключово значение и ако правим всичко както трябва ще получим най-добрия възможен резултат: здраво, подмладено тяло без токсини.

Цялостното пречистване започва отвън и си пробива само пътя към вътрешноста. Това означава, че органи и системи, които са в пряк контакт с външния свят, като белите дробове например са първи, а другите органи като черния дроб и бъбреците са последни. При тази 30 дневна детоксикация е много важно да се поддържа изключително добра диета.

(следва тук…)