След страхотна битка Флориан Майер спря похода на Григор Димитров в Мюнхен – SportVox

2
Добави коментар
sheri
sheri

Поставеният под номер 5 Флориан Майер спря похода на Григор Димитров към полуфиналите на BMW Open в Мюнхен (€ 398,250), след като надделя над нашия талант със 76(4) 36 64 в изключително оспорван четвъртфинален двубой.

В първата част българинът нямаше никакви проблеми при своя сервис и не даде повече от две точки на съперника си при подаванията си. В четвъртия гейм бе първият шанс на хасковлията за пробив, но той не се възползва от тази възможност. В 12-ия гейм Гришо се добра и до сетбол, но след продължително разиграване прати топката в аут, след което най-добрият немски тенисист изравни за 6-6.

В тайбрека Димитров беше първият, който реализира минибрейк и успя да дръпне с 3-1. Майер върна пробива и намали на 2-3, след което при своя начален удар излезе напред с 4-3. В следващата точка Григор се пропука за втори път в сервиса си и представителят на домакините дръпна с 5-3. След това при за Флориан бе лесно да вземе сета със 7-4 пункта.

Вторият сет започна ужасно за Гришо, след като немецът записа брейк във втория гейм, повеждайки с 40-0. Българинът спаси два от шансовете на Майер, но при третия опит първата ракета на Германия успя и поведе с 2-0. Димитров отново показа характер и веднага реализира ребрейк, за да намали на 1-2. В четвъртия гейм хасковлията дръпна с 40-15, но след три непредизвикани грешки даде възможност на Флориан за нов пробив. Все пак този път Гришо се справи и изравни за 2-2.

Последва по един лесен сервисгейм за двамата и 3-3, след което Димитров успя да запише втори брейк в тази част. Първата ни ракета пропусна първата си възможност, след като пробва къса топка, но при втория опит страхотен ретур донесе успеха и Григор поведе с 4-3. След това българинът задържа подаването си и в деветия гейм Майер се пречупи и след серия от грешки бе пробит отново. Така след 6-3 резултатът бе изравнен на 1-1.

Третата част също тръгна лошо за хасковлията, след като още в първия си сервисгейм бе пробит, а след това Флориан затвърди брейка си за 2-0. При второто подаване на Гришо отново можеше да се стигне до пробив, но този път българинът оцеля и намали на 1-2. Последваха минути, в които сервиращите нямаха особени проблеми, докато не дойде осмия гейм. В него Димитров стигна до цели четири брейкточки, но Майер показаха характер и ги отрази, за да вземе сервиса си и да дръпне с 5-3. След гейм на нула първата ракета на България намали отново резултата – 4-5. Все пак, обаче, представителят на домакините се възползва от подаването си и спечели мача след 6-4 в третия сет и два часа и 23 минути игра на Централния корт в Мюнхен.

В следващата фаза Майер ще се изправи срещу своя сънародник Филип Печнер, който успя да отстрани Потито Стараче след два тайбрека – 76(3) 76(6).

С класирането си до четвъртфиналите Димитров си осигури 45 точки и 11,190 евро от наградния фонд.