Монти ухапан жестоко от пепелянка | Новини Баня Банско Разлог Добринище събития клюки атракции МегафонСело Баня Банско новини…

7
Добави коментар

Наскоро „Четири лапи“ съобщи, че четирикраките обитатели на парка в Белица вече са излезли от зимния сън, като 22 от общо 25-те обитатели са прекарали студените месеци в хибернация. Единствено сръбската мечка Сейда, възрастната Лейди М и най-новото попълнение мечето Монти са будували през цялата зима.

Инцидент с младият Монти

Вследствие на инцидента с ухапване от отровна пепелянка мечето Монти от парка в Белица е бил с опасност за живота. Змия ухапа по главата мечето и отровата е навлязла в мозъка на Монти и палавникът получил гърчове. Лекували го с лекарства, мляко и мед. Инцидентът станал, след като младокът изровил дупка и измъкнал от нея полуподвижното влечуго. На възраст 2 години и 4 месеца звярът още е дете, коментира гледачът Васил Мадолев. Гъвкавата „пръчка“ се сторила интересна играчка на Монти и той започнал да я хапе, търкаляла и разнасяла с муцуна, докато на пепелянката не и омръзнало и „гризнала“ мечето по носа.

Според докторите в парка малкия Монти се разминал със смъртта на косъм, но ще се възстанови бързо смятат те. Ухапаният мечок е най-младият обитател на парка, в който са събрани танцуващи мечки от цялата страна. Бе иззет от хотел край Русе преди една година. Монти бил гледан в малка стая с теракот и за първи път стъпил на трева в парка. Той бил отделен от майка си и приемал със страх природата. Монти си се заиграл със змията, но не се пазел от нея, защото няма развити животински инстикти.

Още интересни:
Мечките край Белица вече се събудиха от зимният си сън
България е във война – мобилизират спецчастите
Да изчистим България за един ден
Да изчистим България за един ден – Промо видеоклип
Нов план за развитие на Парк Пирин
Грозни снимки от село Баня
Депо за битови отпадъци в село Баня
Опасно ли е сметището край Бучино
Часът на Земята 2011