naicheteni: Лошите хора имат дълги зъби!

39
Добави коментар

Някои специалисти са на мнение, че по вида на зъбите може да се съди не само за здравето, но и за характера на човека. – равните зъби са признак за красноречивост и сърдит нрав – зъбите с различна височина говорят за дълбокомислени и сериозни хора – дългите зъби говорят за хора с много лоши нрави – изпъкналите напред зъби са признак на стиснатост – малките, остри и редки зъби свидетелстват за коварство, ехидност и хитрост. – редките зъби – за безволев характер – големите и здрави зъби говорят за добри, силни и храбри хора.

Дори и да се отнесем скептично към тези твърдения, трябва да сме убедени, че стоматологията е тясно свързана с другите области на медицината, зъбите разказват, не само за днешното състояне на човешкия организъм, но и за преминали заболявания, дори нещо повече – заболявания пренесени от нашите деди и прадеди. Лекарите твърдят, че на зъбите се отразяват дори родовите грехове. Например дете на жена заразена от сифилис има зъби със специфична форма. Деформацията остава дори в бъдещите поколения.

Кой зъб на кои органи отговаря: 1-2 – бъбреци, ухо, пикочен мехур 3-3 – черен дроб, жлъчка 4-5 – бели дробеве, тънки черва 6-7 – стомах, далак, панкреас 8 – сърце, тънки черва