Мини зайче

7
Добави коментар
trancer4o
trancer4o

Категория: Нестандартни

Мини-зайчето наричано още зайче-джудже или домашно зайче става все по-популярен домашен любимец в България и лесно може да се намери в много от зоомагазините в страната. Живее между 5 и 15 години, като най-често достига възраст под 10 години. Като цяло по-малките зайчета живеят по-кратко. 

Не изисква прекалено много грижи. Достатъчно е да му обръщате внимание сутрин и вечер. Не вдига шум като кучетата и котките и затова е подходящ домашен любимец за апартамент. Обича хората, да тича и да си играе около тях, въпреки че противно на желанията ви, може да не се чувства най-добре да го държите в ръце. За съжаление съжителството на зайчето с малки деца често завършва със сериозни проблеми за зайчето, тъй като децата не са достатъчно внимателни към него.

Може да живее само, въпреки че с още едно или дори две зайчета би се чувствало по-добре. Съжителства и с животни от вида на хамстерите, но с по-едри животни като кучета и котки, дори и да не го нападат, може да му причинят силен стрес от уплаха.