Как да си направим опушен грим?

3
Добави коментар
Neznam.bg
Neznam.bg

Как да си направим опушен грим?

Ключът към перфектния опушен грим е правилното смесване на цветовете. Освен това, много е важно да се комбинира светла основа с тъмни, наситени цветове. Красивите съчетания включват мека златна основа и тъмно лилаво отгоре, основа в цвят шампанско и светло синьо или прасковена основа и зелен оттенък. Сложността на метода, който ще Ви покажеме, е средна, а времето, което изисква, е 10 минути. Просто следвайте инструкциите.

Подгответе клепачите. За да предотвратите размазването на грима, не трябва клепачите да се омазняват. За целта трябва да нанесете основа и да изчакате да изсъхне преди да продължите със следващата стъпка.
Поставете молив за очи. Ако ще си правите типичен черен, кафяв или сив опушен грим, сложете молив в една от тези гами над горните мигли, като удебелите линията в средата на окото. Ако искате гримът Ви да е по-нетрадиционен, поставете лилав, син или зелен молив.
Прелейте цвета на долните мигли. За цвят на долните мигли, използвайте молив за очи, тъй като той е по-лесен за опушване. След като веднъж нарисувате чертата, минете с пръст отгоре, за да размажете линията. Също така, може да добавите сенки, за да добиете още по-добър опушен ефект.
Поставете светла основа. Нанесете светли, блестящи сенки на клепачите .
Нанесете по-тъмен цвят. След като сте нанесли основата и молива, време е да придадете опушен вид на окото. Трябва Ви по-тъмен цвят сенки. Уверете се, че сте прелели добре сенките и молива, така че линията от молива да изчезне.
Поставете спирала. Ако миглите Ви не са естествено дълги и извити, може да ги извиете първо. После нанесете спирала, така че миглите Ви да изглеждат плътни и тъмни.

Съвети:

Не слагайте червило. Винаги подчертавайте само една част от лицето си – очите или устни. Когато слагате опушен грим, най-добре е да сложите само лек блясък на устните.
Ако имате сини очи, нанесете синя или лилава спирала. Това ще подчертае очите.
Този сезон изключително модерни ще са бляскавите гами. Използвайте наситено лилаво, златно-кафяво или някой друг жизнен цвят, характерен за този сезон.