Жан-Клод ван Дам оглушава

4
Добави коментар
user24
user24

сряда, 11 май 2011 г. 13:26 ч.

Звездата от „Универсален боец“ е с частична загуба на слуха. Прекаралият цялата си кариера на снимачната площадка сред стрелба, трясъци и викове Жан-Клод ван Дам, има проблем с усвояването на високочестотните звуци.

Личният лекар на екшън-звездата Жан-Клод ван Дам е препоръчал той да носи протектори за уши, докато е на снимачната площадка. Причината е, че

актьорът има сериозен проблем с чуването на високочестотни звуци.

„Във филмите си съм стрелял многократно с различни оръжия и в резултат на това не мога да чувам някои звуци“, признава самият той. „Ако например факсът във всекидневната започне да печата, никога няма да го чуя.“

Звездата от „Кървав спорт“ и „Универсален боец“ е прибегнал до лекаря си, когато сметнал, че няма време за губене и е време да се „направи нещо по въпроса“. Медикът пък му обяснил, че има разлика в способността на двете му уши да чуват високочестотните звуци.

Казано на прост език, ако голям брой хора около актьора говорят, за него ще е много трудно да разбере какво казват.

„Странно е, защото при това състояние човек чува, но не разбира…“, казва още Ван Дам.

Съвсем скоро се очаква излизането на три нови филма с участието на актьора, като атрактивни изглеждат заглавията „Оръжие“ и „Драконови очи“, вторият от които е още в пост-продукция. Има слухове и че скоро ще започнат снимки на продължение на култовия екшън „Универсален боец“, но официално участието на Ван Дам в тях не е потвърдено. Съвсем скоро пък ще чуем гласа на актьора във втората част на „Кунг-фу панда“, където той озвучава Учителя Крок.

50-годишният актьор е най-известен с филмите си „Универсален боец“, „Кървав спорт“, „Двоен удар“ и „Ченге във времето“.