Столче за кола | BRITAX-ROMER детски седалки и столчета за кола

4
Добави коментар

Уважаеми Родители,

Добре дошли в страницата www.detski-sedalki.com. Това е официалният онлайн магазин на шведски детски седалки и столчета за кола BRITAX за България. Нашата цел е да ви представим максимално изчерпателна информация за безопасността на Вашето дете и използването на столче за кола при пътуване.

Шведските столчета и седалки на фирма Britax са едни от най-безопасните от всички видове на пазара. Доказани с международни сертификати и множество тестове за безопасност, те гарантират комфорт и качество на разумна цена. В страниците на сайта можете да откриете основните неща, които трябва да знаете и да спазвате, както и особености и подробности, които се пораждат в процеса на работа с детската седалка и столче за возене в кола.

Липсата на достатъчно качествена информация на български език, както и неясното законодателство по въпроса, но и най-вече неговото неадекватно прилагане, наложи до голяма степен създаването на подобен портал. Ще забележите, че основно се препоръчва возенето на децата в столче за кола в посока обратна на движението, колкото е възможно по-дълго, но акцентът все пак винаги трябва да е върху самото возене на децата в седалки, било те обърнати напред или назад.

Ще бъде разгледан международният опит и данни в Европа, като особено внимание ще бъде обърнато на шведското и американско столче за кола. Трябва нещо да се промени в България, за да се сложи край на напълно предотвратимите инцидентите, при които се нараняват деца.

Макар и целите да са високи и напълно реалистично да се подхожда към идеята, че в нашата страна е трудно, ако не и невъзможно да се чуе гласа на хората и да се промени нещо, се надявам, че с ваша помощ можем да създадем общност в защита на децата, чрез която да се лобира за промяна. Надявам се на сътрудничество с КАТ и законодателите, за да може със сигурност това съобщение да достигне до всеки един родител, а именно – сложете децата си в детски седалки!

Това не е родителски каприз, не е вредно за децата, не означава, че не ги обичате достатъчно, ако не ги държите вие в колата. Напротив, в столче за кола децата се чувстват по-добре, в несравнимо по-голяма безопасност и пак ще можете да контактувате и да играете. Да сложите детето си в подходящо столче / седалка за кола е може би най-важното решение, което може да вземете всеки път, когато го качите в кола.

Вие имате възможността да спасите неговия живот, ако немислимото се случи. Никой не е застрахован срещу злополуки- за съжаление има инциденти, при които няма шанс за оцеляване. Но едно е сигурно- използвайки детско столче за кола вие давате на детето си едно несъизмеримо предимство – направили сте всичко, което е по силите ви- наред с безопасното шофиране, да предпазите най-ценното си от непрестанно растящия около нас риск.

Искрено Ваш, Иван Миланов