Кой стои зад „Черната Далия“ на Givenchy?

53
Добави коментар
smellbg
smellbg

Луксозната марка Givenchy се готви да омагьоса сетивата ни с притегателна сила на един чисто нов аромат.  Наречен Dahlia Noir (Черната Далия), този парфюм е планиран да излезе на пазара в края на август 2011 година, и е първият аромат под „командването“ на обичания от всички дизайнер Рикардо Тиски.

Елегантен и изискан, новият аромат притежава истинско мистериозно очарование и е предназначен за тайнствената и пленяваща жена.

Най-новият проект на марката може да бъде обект на множество спорове, ако съдим по вероятения източник на вдъхновение за рекламната кампания. Всички факти – от избора на име за аромата до начина на неговото представяне – сочат, че ароматът е вдъхновен от Елизабет Шорт. След като става жертва на едно ужасяващо и все още неразкрито убийство, тя получава прозвището – „Черната далия“. Използването на такава огромна трагедия за маркетингови цели може да има обратен ефект и да отблъсне част от купувачите.

За рекламната кампания е избрана Мариакарла Босконо, чувствена и опасна като „Черната Далия“. Италианският модел не веднъж е представяла успешно модната къща в миналото.

Dahlia Noir притежава композиция сътворена с богато въображение. Връхни нотки от мандарина, розов пипер и мимоза ни водят към интензивното флорално сърце, съчетание от роза, ирис и пачули. Основата покрива аромата в тайнствен воал от сандалово дърво, ванилия и зърна от тонка.

Дизайнът на флакона е класически, семпъл и елегантен, напълно подхождащ на концепцията на Dahlia Noir.

Dahlia Noir излиза на пазара през август като Eau де Parfum в разфасовки от 30, 50 и 75мл, придружена с колекция за грижа за тялото.