Телефон ни дели… | Грамофона – новини от Бургас, България и света.

6
Добави коментар

След като разгласи част от смс-кореспонденцията си с премиера на България Бойко Борисов и предизвика сензация в общественото пространство, която все още хвърля политически искри, шефът на СКАТ Валери Симеонов беше замесен в нов телефонен скандал. Този път обаче не става дума за размяна на смс-си, както в първия случай, а за размяна на тежки думи с колегата му в общинския съвет и кандидат-кмет Ваклин Стойновски.

Още вчера Стойновски се оплака пред медиите, че в деня на учредяване на новата партия на Симеонов НФСБ шефът на СКАТ му се обадил и изсипал обиди и нецензурни епитети по негов адрес. Днес в официално писмо до журналистите в града Стойновски съобщава, че е подал жалба в прокуратурата и ще изиска разпечатка от въпросния телефонен разговор. Освен това в писмото до медиите Стойновски „връща вчерашния жест“ и открито нарича Симеонов „политически номад“, „лицемер“ и „недоразумение в общинския съвет“.
Каква е причината за новия телефонен скандал: по време на вчерашното учредително събрание на Национален фронт за спасение на България младежи с плакати с изписани политически лозунги против Валери Симеонов скандираха пред зала „Бойчо Брънзов“ пред очите на стотиците симпатизанти. Според запознати акцията била платена не от друг, а лично от Ваклин Стойновски, който е един от откритите врагове на Симеонов в местния парламент. Какво ще последва от тук нататък – ще се защити ли Симеонов или ще неглижира ситуацията, остава да видим.

 

снимка: http://iollita.wordpress.com