20 очарователни факти за любовта

65
Добави коментар
biliana
biliana

Докторката Лора Шафер, автор на книгата „Man with Farm Seeks Woman with Tractor“, изготви списък с 20 интересни факти за любовта. Сигурно ще искате да прочетете!

1. Мъжете, които всяка сутрин се целуват с съпругата си, живеят 5 години повече от тези, които нямат този навик.

2. Най-старата известна песен е любовна. Екип чешки археолози копаейки в Абу Сир, древен некропол югозападно от Кайро, намери доказателства, че най-старата песен на света е с любовна тематика.

3. Феминистките имат много повече шансове да бъдат в романтична любовна връзка, отколкото други жени.

4. Две трети от хората казват, че са се влюбили в човек, който вече познавали, а не в някоя нов.

5. Когато хората разказват как са се влюбили, като правило смятат, че процесът е бил извън техния контрол.

6. Влюбването може да доведе до спокойствие на тялото и ума. С това се подобрява паметта и изобщо нервната система.

7. Чувството на любов може да предизвика стрес, подобен на този, който се проявява при страх. Зениците се разширяват, дланите се подуват и се ускорява сърдечния ритъм.

8. Сканирането на мозъка на хората, които гледат снимки на техните любими хора, показа, че се активира част от мозъка, която е свързана с копнежа.

9. Жените от племето Тиви от Южния Пасифик се омъжват веднага, когато се родят.

10. Корейския теле оператор KTF предлага услугата „любовен детектор“. Тази технология анализира гласа на романтичните партньори и показва нивото на честност и чувствата, които ги има в лицето, чийто глас е записан на съобщението.

11. За лицата, които са започнали нова връзка или с които трябва да излязат на среща, 11% от жените ще направят разследване по интернет, а това ще направят само 7% от мъжете.

12. Обичая за даване на диамантен годежен пръстен идва от австрийския войвода Максимилиан, който през 15 век подари такъв пръстен на своята годеница, бургундската принцеса Мария.

13. Около 43% от жените не искат мъжете да завършват съобщенията и писмата с думите „обичам те“, освен ако не са готови сериозно да се посветят на тази връзка.

14. Новите влюбени двойки произвеждат намалено ниво на хормона серотонин, както при хората с натрапчиво – обсесивно разстройство. Може би защото сте обсебен от някой в ​​началото на връзката.

15. Според математическа теория преди сключването на брака, най-добре прекарват тези двойки, които по-рано са били с по-голям брой хора. Споделената любов от пръв поглед е много рядка.

16. Всяка година на Св. Валентин във Верона пристигат хиляди писма адресирани до Ромео и Жулиета.

17. След секс обичаме партньора си още повече и го чувстваме по-близък. Това е следствие на определени биохимични реакции в мозъка.

18. Защо се случват романси на работното място? Любовта най-вече зависи от общото прекарано време и близостта. Затова и връзките на работа са толкова често срещани.

19. Една от пет дългогодишни любовни връзки започва докато единият партньор е все още във връзка с друг.

20. И за край нещо очевидно.Винаги се пее, че любовта боли, но когато си във връзка това действа точно обратното на мъжете и жените. Колкото повече партньорите са свързани, толкова е по-голямо чувство на щастие.