Диета с ориз, суши и пиле за постигане на първото място в Световния тенис

1
Добави коментар

Спортните резултати на Ноле, 7 титли през настоящия сезон, между които един Голям Шлем и 4 Мастърс турнира, обаче съвсем не са в синхрон с неговите икономически приходи. Рафаел Надал и Роже Федерер все още изпреварват и то с много цифри, рекламните договори, под които се подписват.

Сърждан Джокович, бащата на сръбския тенисист, е запретнал ръкави, за да промени тази „несправедливост“. Първото нещо, което направи веднага след като сина му спечели Откритото първенство на Австралия, бе да разтрогне договора с фирмата САА – агенция, която представлява още Анди Мъри и Фернандо Вердаско. Внимание – за безплатно ползване на материалите на Витаминаспорт, консултирай правилата тук.

 

Сърджан, който регистрира своя собствена компания, кръстена сполучливо „Фамили Спортс“ вече отвори 3 ресторанта в Белград и една Тенис Академия в сръбската столица. Ноле в момента има само 4 действащи рекламни договора: фирамата за дрехи Sergio Tacchini, спортна екипировка и тенис ракети Head, сръбската телекомуникационна компания Telekom и енергийните храни и напитки Fitline. Баща и син обаче са убедени, че заслужават малко по-голямо парче от „рекламната“ торта и именно заради това вече водят преговори с интернационални компании, измежду които IMG, която представлява Надал и Федерер.

 

За да има за всички по-малко…в тази фамилия, чичото Горан бе назначен за директор на тенис турнира Белград Оупън 250, чиито права бяха закупени от семейство Джокович през 2005 година. Внимание – за безплатно ползване на материалите на Витаминаспорт, консултирай правилата тук.

 

Освен агенцията, която се грижи за рекламните договори на Ноле и Рафа, тези двама оспорващи си първото място тенисти, споделят още една страст – тази към Реал Мадрид. Ноле казва, че е голям фен на кралския клуб и особено на бившия капитан на белите Раул Гонзалес. Факт е, че сърбинът завършва срещите си със звучното „Hala Madrid“ – също като 98% от феновете на Реал. Спечеленият в испанската столица Мастърс турнир не бе изключение за Ноле. Очевидци разказват, че знамето на кралския клуб се е развявало цял ден пред вратите на хотел АС в Мадрид, където бе отседнал сърбина.

 

Една от тайните за успехите на Новак Джокович е, че се забавлява много докато работи. И докато почива. Екипът, който му помага да постигне първото място в световната тенис ранглиста, е не само професионален, но и приятелски. Психилогът и специалист по храненето Игор Цетоевич, треньорът по физическата подготовка Джебхард Фил-Гритсч и физиотерапевта Милан Аманович, са най-честите съперници на Ноле в игрите на Плейстейшън. Дори след турнира в Лондон, се говори, че 4-та били изрично помолени да пазят поведение, след като цяла нощ от стаята на сръбския тенисист се носели викове на „войната“ …

Внимание – за безплатно ползване на материалите на Витаминаспорт, консултирай правилата тук.