Атакува ни коварен майски вирус

5
Добави коментар
reina
reina

Атакува ни коварен майски вирус

Майски вариант на грипа се появи в България. Симптомите са болки в гърлото, загуба на глас, хрема и отпадналост

Параинфлуенцата е “хитът” на май месец тази година заради постоянните промени във времето. Така той е преходът от зимния свински грип към летните ентеровируси. Стотици вече се оплакват от симпомите, като възрастните хора са най-застрашени по време на ежечасните смени на жега с дъжд и вечерен хлад.

Заради постоянните флуктуации във метеорологичните условия все повече българи притичват до лекарския кабинет с хрема и висока температура. Тези симптоми обикновено минават до третия ден, ако се подложим на активно лечение, но след това трябва да се включи антибиотик, ако проблемът не се оправи.

Заболяването е наречено от лекарите парагрипен вирус. От 10-15 дни той се е активирал и е силно заразен. Предава се със слюнката и по въздуха, като инкубационният период между заразяването и заболяването е около седмица.

Болките в гърлото и температурата над 38 градуса са типичните, но не задължителни симптоми. Много хора се оплакват от едно много неприятно усещане за дращещи нокти в носоглътката и сякаш слива е заседнала в гърлото им. Това им пречи да говорят и да дишат.

Не се чудете, ако усетите симптомите едва 7-8 дни, след като някой ви се е изкашлял в лицето, а незабавно се обърнете към лекар.

сподели ме

ВАЖНО: Ако публикацията Атакува ни коварен майски вирус ви е допаднала или има какво да добавите или попитате, молим, коментирайте я най-долу на страницата!

loading…

Здраве.вс препоръчва и: