Какво е търсачката Гугъл (Google) и как да оптимизираме за Гугъл |SEO оптимизация-информация и статии за SEO

3
Добави коментар

Гугъл е най-известната търсачка в света и засега печели убедително надпреварата с основните си конкуренти сред гигантите в бранша – Yahoo и Live Search.
Нейният дял в потребителското търсене възлиза на над 60%. Гугъл съхранява в индекса си милиарди уеб страници така, че интернет потребителите да могат да намерят сред това огромно количество електронна информация точно това, което търсят. В допълнение към това, Гугъл предоставя множество услуги, инструменти (тулове), рекламни мрежи и уеб решения за вашият бизнес, чрез които можете успешно да подърржатевисоки позиции в SERP-а му (от анг. – Search Engine Result Pages, т.е. резултати в търсачките).

Можете да добавите своя уеб сайт в индекса на Гугъл и ръчно на адрес: http://www.google.com/addurl/ и той вероятно ще бъде добавен в базата данни на най-голямата търсачка. Ако обаче търсачката ви открие, следваики линкове от други сайтове, които са вече индексирани и водят към уеб сайта ви, тогава шансовете ви за включване в индекса на най-популярната търсеща машина рязко нарастват. В такъв случай, Гугъл може да добави вашият сайт без да сте полагали каквито и да било усилия това да стане. Шансовете са наи големи, ако уеб сайтът присъства в някоя от най-популярните и уважавани директории в Интернет, каквато е DMOZ .