Изолация

1
Добави коментар

Оптималното разполагане на вратите, прозорците,отоплителните уреди може да изиграе значителна роля за изолацията. Високата влажност води  до кондензация, плесенясване,  размножаване на бактерии в жилището и намалява драстично ефективността на изолацията.

Ако живеете в панелно жилище ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да направите топлоизолация. Разходите за отопление се намаляват 5 пъти спрямо разходите без изолация.

Външна или вътрешна изолация
Вътрешната изолация се изработва по-лесно и е по-евтина. Но за сметка на това изолирането отвътре намлява обема на помещението и не решава проблема с конденза. Правилното място на изолацията е непосредствено до най-студеното място.

Изолация на междуетажни плочи. Изолация от ударен шум
Неизолираните подове и тавани са причина за големи загуби на топлина и създават неприятното усещане, че в някои помещения никога не е истински топло. Енергийната необходимост преди и сега.
Стиропорните плоскости. Изолация срещу влага. Спестете енергия и пари чрез изолацията на тавана на най-горния етаж при неотопляемо таванско помещение. Голямо разнообразие от топлоизолационни и строителни материали с високо качество, отлични технически характеристики.

Неправилния избор и монтаж на каквато и да е топлоизолация води до „парников“ ефект. Неспазването на технологичните и монтажни регламенти води до влошаване на крайния продукт. Стирудура и фибрана не са за вътрешна изолация а дават и конденз. Вътрешна изолация – само ако не може външна! Конденз има задължително.