Яна Маринова учи занаят в движение

2
Добави коментар
user24
user24

неделя, 29 май 2011 г. 16:09 ч.

Яна Маринова няма диплома от НАТФИЗ. След два сезона в „Стъклен дом“ и многото си екранни участия, тя вече се чувства много по-уверена в актьорската игра. Завършила икономика, работила като управител на ресторант, Яна все усеща, че не е на мястото си.

„Често хората остават с погрешното впечатление, че щом някой не е учил, той не се е трудил“, разказва Яна. Според нея далече по-важно е да откриеш за какво ставаш. „След като завърших и работих в ресторанта, дадох всичките си сили, за да открия какво ме прави щастлива“, разказва тя.

А резултатите не закъсняват. Избират я да участва в сериала „Хотел България“ измежду 100 актриси. После става тв водеща на лайфстайл издание, а най-много почитатели събира с участието си в „Сървайвър“.

Заедно с втория си съпруг Тихомир се снима и в няколко американски продукции, които се правят в Киноцентъра в Бояна. И двамата са каскадьори там.

Днес едва ли има човек, който да не може да я разпознае. Още повече че цяла година играе амбициозната Елена в „Стъклен дом“, а вече направи и дебюта си на театрална сцена – в пиесата „Облак Рай“ на Бургаския драматичен театър.

Работата с големи имена в бранша помага на Яна да се учи в движение. Ходила е само на актьорски курсове на английски, за да подобри акцента си за американските продукции. „Смятам, че знанията и практиката трябва да са в хармония“, казва Маринова. Според нея важно е човек да има добри учители, ментори и по-възрастни колеги, независимо че не ги нарича професори, както в университета. А формулата за успех е да се учиш, да практикуваш и да анализираш грешките си.

Въпреки желанието, което е имала преди време, Яна е твърде заета, за да става студентка.

 „Нямам време тепърва да следвам актьорско майсторство, а и смятам, че вече е късно да се „кове“ моята игра.“ В началото на кариерата й пречка за следване в НАТФИЗ се оказва ограничението от 24 години, а сега – натовареният професионален график, пише в.24 часа.

BLife.bg