Какви бански костюми са модерни това лято?

3
Добави коментар

За да сте в крак с модните тенденции, изберете ярки и атрактивни бански костюми. Има модели за всеки вкус – на точки, на райета, с животински принтове, камъни, метални нещица и пайети

По дрехите посрещат, но по загара изпращат. Наближава времето за плажното прет-а-порте, а то и тази година е от пъстро по-пъстро. Цветове, шарки и кройки всякакви. Какъвто и бански да изберете, май няма да сбъркате.

Внимателно обаче трябва да прецените, защото оскъдните парчета плат често струват колкото зимен костюм, а и въпреки дизайнерските приумици трудно скриват недостатъци.

Много дами се разголват заради равен тен, но това не е допустимо навсякъде по света. А и медицината отдавна предупреждава за вредата от прякото излагане на слънчевите лъчи. Дори и болест тенорексия измислиха.

За да сте в крак с модните тенденции, изберете ярки и атрактивни бански костюми. Има модели за всеки вкус – на точки, на райета, с животински принтове, камъни, метални нещица и пайети.

Дантелата също е много фешън, въпреки че така банските много приличат на бельо. Актуални са и плетените на една кука плажни костюми.

Бикини с плитки, дълбоко изрязани долнища с връвчици и горнища с подвижни триъгълници са идеален избор за дами с хубави тела. За тях са подходящи и райетата.

Триъгълниците пак са си на мода, както и тези без презрамки. Банските с едно рамо обаче излизат на челно място, тъй като ги има в почти всички модни колекции.

По-срамежливите могат да заложат на ретро моделите, които и тази година са на почит край морето. Няма да сбъркате и ако изберете с къдрички и воали както на горнището, така и на долнището.

Целите бански приличат по-скоро на блузи за парти и са много изрязани – удължена горна част и много мънички бикини.

Ярките цветове са характерни за банските през този сезон, но и в меки пастелни тонове са на мода – синьо, зелено, лимонено, лилаво и розово. Предимството на меките цветове е, че приковават вниманието към тялото, не към костюма.

Шик и елегантност обаче винаги са имали банските в черно или бяло. В много от модните колекции има плажни костюми на големи или малки точки.

Можете да заложите и на различни цветове горнище и долнище. Банският обаче трябва да е не само модерен, но и удобен и умело да прикрива недостатъци. Коремчето ще скриете с цял, но пък и тенът ще е неравен. За закръглена фигура се препоръчват боксерките, но не и ако сте късокраки. При малък бюст изберете горнище с бандаж, но в никакъв случай на райета.

Ако искате да изглеждате по-стройни, купете си едноцветен, без шарки и цветенца.

Освен бански на плажа ви трябват рокли, туники и поли. И, разбира се, парео. Хит е къса рокля с широки ръкави, която прилича на блуза. Дългите прозрачни плажни рокли обаче са съблазнителни и прикриват недостатъци. Пъстрите туники – също. Белите нежни рокли и сукмани, панталони и къси панталонки с ефирна бродерия са актуални този сезон. Сред модните писъци са и прозрачните шалвари и закачливият тюрбан.

Аксесоарите са хитър начин да предизвикате завистливи погледи. Това ще направите с голямата плетена шапка и стилни очила, които защитават от коварните слънчеви лъчи. За плажна чанта изберете голяма торба или плетена кошница. Някои дизайнери предлагат огромни бижута към банския костюм. Плажът си е като всяко обществено място, но все пак не прекалявайте с труфенето за шезлонга.

Източник: Health.bg

Стани приятел на Поглед.инфо във facebook и препоръчай на своите приятели