Къща в британски рустикален стил

19
Добави коментар

02.06.2011 г.

Къща с впечатляваща и нестандартна архитектура. Фасадата на сградата е покрита с червени тухли, а разчупените й форми правят силно впечатление.  Къщата разполага с пет спални с бани, три дневни, просторен хол, трапезария, библиотека, няколко малки офиси и няколко помещения, пригодени за икономики. Общо дванадесет камини се грижат за осигуряването на  уютна обстановка.

Необходимо възстановяване

Старата къща  е имала вид на мрачна и мистична сграда, като кадър от филм на ужасите. Построена е през далечната 1905 година. Преди цялостния й ремонт красивата преди сграда изцяло е била изгубила своя блясък и великолепие, вследствие на избухнал пожар, който опожарил по-голяма част от помещенията. За голямо нещастие и в контраст с вкуса на собственика, покритият с дървена ламперия коридор, бил боядисан изцяло в черен цвят.

Привеждане на къщата в ред

Със започването на ремонта са били направени големи структурни промени, чрез които се е постигнал желаният ефект – дизайнът на къщата да е в британски рустикален стил. Всички стаи са освежени и приведени в съвсем нов вид – сега те са светли и приветливи. Всички врати са сменени, подовете са шлифовани, а дървената ламперия е изшкурена и боядисана в бяло. Камината във фоайето е също възобновена – изработена е от варовик, а покритието й е от месинг. Реконструкцията на къщата е не само визуално осезаема, тя е модернизирана и в други аспекти – снабдена е с електрификация и отопление, базирани на съвременните стандарти.

Интериор с лек азиатски привкус

Широките бели греди, с които е декориран таванът, и плъзгащите се масивни врати поставят лек азиатски акцент в интериора. Дизайнът на обзавеждането е семпъл, избегнати са пищните и разкошни мебели. Малките пухкави възглавнички    предоставят място за сядане около ниската холна масичка. Подът е покрит с дървен паркет. Помещението е просторно и светло, и в него цари спокойна атмосфера.

Кухня в ретро стил  

Кухнята е в типичен английски ретро стил. Подът е покрит с квадратни плочки с релефна повърхност, стените са боядисани в бял цвят, интериорът е декориран с традиционни елементи,  които създават  уютна обстановка. На централно място в кухнята е разположен голям   бюфет, изработен от дървен материал и покрит с масивен плот, който е също дървен.

Спалня с приятна атмосфера

Спалното помещение очарова със семплия си стил на обзавеждане. Доминантните тонове в интериора са меки и светли. Гардеробът и тоалетката с огледало са в ретро стил. Акценти на разкош и великолепие се прибавят от стилния кристален полилей.

Рустикална трапезария  

Трапезарията в къщата е светла и приветлива. Почти всички мели са изработени от дървен материал – голямата маса, столовете, паркетът и шкафът. Ефектен акцент в интериора се поставя от гипсовата декоративна арка.