Пари на заем

43
Добави коментар

От къде е възможно да вземете кредит написах в предишната публикация. Е, добре, в тази ще ви кажа само едно. Каквото и да правите НИКОГА НЕ ВЗИМАЙТЕ КРЕДИТ ОТ ПРОФИ КРЕДИТ!!!!
Част от причините са написани пак в предишната публикация, но повторението е майка на знанието.
Първо, когато така нареченият „финансов консултант“ ви пише договорът се премълчават някои прости факти, а именно, че вие кандидатствате за една определена сума, и подписвате договор уж за такава сума, а те си запазват правото да ви отпуснат каквато им скимне, обикновено двойно по-малка, с което хем не ви вършат никаква услуга, хем привеждайки парите по банковата ви сметка ви поставят пред свършен факт лишавайки ви от възможността да се откажете от сключването на договор за заем. Припомнете си, че вече е предварително подписан. Това, обаче ви е най-малкият проблем. Другото, което се премълчава при подписване на договор с ПРОФИ КРЕДИТ е, това, че трябва да обърнете ОСОБЕНО ГОЛЯМО ВНИМАНИЕ НА ТОЧКА 13. от договора САНКЦИИ!
А точка 13.3.1 гласи, че в случай, че клиентът има просрочие от 2 вноски, кредиторът (разбирайте ПРОФИ КРЕДИТ) има право едностранно да прекрати договора и да изиска незабавно погасяване на остатъка от дълга или да начисли 50% неустойки върху цялата дължима сума. ЦЯЛАТА???? Да, именно цялата, значи разбирайте, че ако общо дължимата ви сума е била 1500лв. и ви остават за погасяване само 200-300лв. сладурите от ПРОФИ КРЕДИТ, най-любезно ви съобщяват, че има дължите още 1000лв. Каква красота!!!! За което в точка 13.3.1 а) е написано, че кредиторът трябва да ви връчи уведомително писмо, което влиза в сила от датата на връчването.
Така. Днес ми се случи следното, получих не ВРЪЧЕНО УВЕДОМИТЕЛНО ПИСМО, а обаждане по телефона от представител на ПРОФИ КРЕДИТ, който ме „уведоми“ любезно, че договорът ми бил прекратен на 17.05.2011г. за две просрочени вноски. И то при положение, че на 20.05.2011г. аз внесох въпросните 2 вноски. Господинът също така много любезно ме осведоми, че срещу мен е заведено дело, за сумата от 1000 лв., като от тях 750 са 50% неустойки върху цялата сума по заема. Аз също така много любезно го осведомих,че за мен това си е чист рекет и че по-скоро ще дам 750лв. за адвокати и ще подам оплакване в Агенцията за защита на потребителя срещу ПРОФИ КРЕДИТ, отколкото да им ги изплатя. Ха, затвори ми телефона. След минута позвъни пак и каза, че целта на разговора не било това и че можело да се подпише пред съдебно или след съдебно споразумение, и аз не го разбрах точно, защото можете да си представите как бях яхнала метлата. Та да съм била така любезна до края на месеца да внеса половината от оставащата ми по заема сума и в този случай можело да избегна делото. Обаче: Разходите по делото в размер на 90лв. били също дължими от мене. На кого ги дължа, на съда или пак на ПРОФИ КРЕДИТ?
Та във връзка със цялата тази ситуация имам няколко питания?

1. Къде ми е уведомително писмо, което е трябвало да ми бъде връчено на постоянният адрес?
2. Има ли закон, който допуска кредитор да налага неустойки в размер на 50% от цялата дължима сума?
3. Агенцията за закрила на потребителите не може ли да направи нещо за да спре действията на рекетьори като ПРОФИ КРЕДИТ?
4. Ако поради „големите“ заплати в България дилемата ми е дали да си платя безумните сметки за ток и да ми останат някакви пари за храна или да съм изряден платец към ПРОФИ КРЕДИТ, за да не ме постигне участта на осъдените за 50% неустойки върху цялата дължима сума, аз как трябва да постъпя?
5. Не звучи ли по-човешки и разбираемо да налагат 50% неустойки върху остатъка по заема, а не върху цялата дължима сума?
6. Как изобщо ви звучи цялата тази история?

Какво мисля аз по въпроса ли?
Мисля, че ако не им бях изплатила и стотинка по заема бих могла да проумея някак 50% неустойки върху цялата сума. Мисля, че в България няма закони и няма защита на обикновеният потребител. Мисля, че трябва да се закрият всички рекетьорски кредитни компании, като начело на списъка трябва да застане ПРОФИ КРЕДИТ.

Но тъй-като нямам нито властта, нито възможността да го направя смятам да направя следното.

Колкото и да е чудно, но моето скромно блогче е добре посетено. Искам всички мои читатели обикновени български хора като мен да са предупредени за ПРОФИ КРЕДИТ и тяхната рекетьорска политика. Най-добрата реклама е хорското мнение, а без реклама няма продажби и няма хляб. Искам такива като ПРОФИ КРЕДИТ   да останат без клиенти и без хляб, както те ме поставиха пред дилемата дали аз да ям хляб или да им връщам заема. И може би като видя техни стикери налепени по електрическите стълбове дали няма да е добре да им драскам отгоре надпис „ПАЗЕТЕ СЕ ОТ РЕКЕТ?“