Окосмяване по женските гърди

5
Добави коментар
imarh
imarh

Не са малко жените, които страдат от нежелано окосмяване по зърната – всъщност – това е напълно нормално явление, което се наблюдава след настъпване на пубертета. Степента на окосмяване варира, също както при краката и подмишниците, но за разлика от другите части на тялото, от космите по зърната жените се притесняват най-много и затова е обяснимо желанието им да се отърват от него. Премахването обаче може да се окаже не лека работа, тъй като тази зона е доста чувствителна за много жени.

Кола-маска е крайно неподходяща поради своята болезненост. При това окосмяване обаче могат да бъдат ползвани традиционни методи като скубане и бръснене. При скубането неприятната част е, че трябва да се прави всяка седмица или две, което за доста жени се оказва неприемливо условие. Бръсненето е безболезнено, но при него космите се премахват само на повърхността на кожата, израстват доста бързо и трябва да се бръснат всеки ден или всеки няколко дни. Доста жени понякога забравят да го правят и попадат в неудобни ситуации.

За радост обаче има начини и за дълготрайно премахване на окосмяването около зърната. Това може да стане чрез електро-епилация и лазерна епилация. При втората специалистът трябва да намаже зърната с обезболяващ крем преди да използва лазера. За пълно премахване на космите ще са ви нужни само няколко сесии. При електролизата се използва много фина игла, която се вкарва в космения фоликул и го разрушава чрез лек електрически импулс. Това звучи болезнено, но повечето жени преминали през тази процедура я описват като доста безболезнена. Плюсът тук е, че окосмяването често се премахва само от едно посещение в клиника.

Ако забележите обаче внезапна поява на силно окосмяване около зърната на гърдите ви, или необичайно окосмяване по целите гърди, тогава трябва да се разтревожите защото е признак за сериозен проблем. Необичайните промени по гърдите трябва да бъдат изследвани от лекар, затова не си правете експерименти, а потърсете незабавна консултация.