IROBOT ROOMBA 0

14
Добави коментар
iRobot
iRobot

IROBOT ROOMBA 0

PCMagazine, Брой 10

По-добра прахосмукачка робот

Най-новата прахосмукачка робот на фирмата iRobot си върши работата за малко по-дълго време, но може да се похвали с многобройни нови възможности и подобрения. Макар че все още използва за зареждане основата Home Base, която се поставя на пода, iRobot Roomba 560 вече е по-тежка (тежи 3.63 кг). Кръглият, плосък корпус на тази прахосмукачка се задвижва от две основни колела, всяко от които си има свой собствен електромотор и отделна система на окачване. Тези колела са по-големи, отколкото при предишните версии на Roomba 560 и й позволяват да се движи издигната малко по-високо над пода. Освен това компанията iRobot твърди, че електромоторите на iRobot Roomba 560 осигуряват по-голям въртящ момент, което й помага да се движи спокойно на мъхести повърхности – мокети и персийски килими.

Сред другите подобрения са по-големият съд за събиране на праха (вместимостта му е увеличена с цели 30 процента), както и въртящата се четка за стени, която е с нова конструкция и може да достига по-далечни места. Още по-хубаво е това, че основното шаси на iRobot Roomba 560, в което се намират нейните датчици, вече е запечатано, което го предпазва от напълване с прах и боклуци. Други новости: вграденият софтуерен инструмент за работа по график, който дава възможност да програмирате iRobot Roomba 560 да чисти автоматично, и функцията за чистене на много стаи. Последната използва специални устройства Virtual Wall LightHouse, които вие трябва да монтирате във всяка стая (но внимателно, защото местата на монтаж са от значение). По време на моите изпитания Roomba успя да почисти няколко стаи на един път, но понякога имаше проблем с връщането на първоначална позиция за презареждане.

Да си кажем правичката, при все че тази прахосмукачка робот чисти за малко по-дълго време, отколкото преди, тя е, общо взето, елегантна малка домашна помощница. – Брайън Бенет