Интериорни решения: Многофункционални мебели

18
Добави коментар

08.06.2011 г.

Ако разполагате с малко жилище, което не Ви предоставя достатъчно свободно място, то определено ще имате нужда от трансформация в интериора. Най-подходящи за тази цел са многофункционалните мебели, които не заемат голямо пространство, но имат достатъчна площ за съхранение на различни вещи.

Вижте още: Мултифункционални мебели за всекидневната стая

Едно помещение – вариации от възможности

Благодарение на многофункционалните мебели, с които е обзаведена стаята, тя може да се  използва по различни предназначения – като хол, всекидневна и спалня. Меката мебел може да се позиционира във всяко едно кътче от стаята, както и да придобива различни форми – на кушетка, диван и спалня.

Ако двете части на дивана се разгънат, той се превръща в удобна спалня. С поставянето на параван до него могат дори да се обособят визуално две помещения – спалня и всекидневна.

Бюфетът – практичната мебел

Добавянето на бюфет към холния интериор може да спести много място за съхранение на вещи, дрехи или аксесоари. Освен тази функция, той разполага и с достатъчно площ, върху която да се постави телевизор. Стената на бюфета е подвижна и позволява той да се завърти така, че складовото помещение да не се вижда.

Гардероб или екран за прожекции?

Екран за прожекции или гардероб? И двете. Можете да гледате любими предавания, които се излъчват на екрана върху вратата на гардероба, без източникът на излъчване да е видим и без да има кабели наоколо. Изображението и каналите се контролират изцяло от бутоните на   дистанционното управление.  

На повърхността на плъзгащата се врата на гардероба е монтиран екран за видео прожекции, а шрейбпроекторът е разположен вътре и не  заема голямо пространство.

Разнообразие от функционалности

Тази стая е многофункционална – може да бъде използвана за  домашен офис, трапезария и хол. Леките и подвижни мебели създават в интериора  ефирна атмосфера. Рафтовете „Мега-дизайн“  предлагат изобилие от пространство за съхранение. Малките масички за кафе са съставени от няколко плоскости, които могат са се разтварят ветрилообразно, като по този начин разкриват по-голяма повърхност, и не ограничават броя хора, които могат да се съберат около тях.

Зад плъзгащите се врати, чието покритие е от матирано стъкло, се  крие малък работен кът. Достатъчно е само да се поместят масата и столовете около нея,  да се отвори вратата на секцията и готово – компактен домашен офис.

Една мебел с две лица

Прави впечатление, че горната подпора на леглото е много голяма и заема почти цялата повърхност на стената, върху която е разположена. На пръв поглед ще помислите, че това е една тапицирана стена, чиято функция е да омекотява евентуален случаен удар.