Сватбено дърво или „дръвце“ за вашата сватба.

1
Добави коментар
mayav
mayav

Здравейте приятели на Me We Events! Днес решихме да ви споделим малко повече информация за така търсеното в интернет сватбено дърво. Някои от вас може би дори не са чували, че има такова дърво. Е, то не е вълшебно, не е от приказките и по него не растат златни ябълки. Това сватбено дърво обаче има роля във вашия празничен ден, която е много важна и неоспорима. Много булки не знаят какво е, за какво служи и как изглежда. Именно затова решихме да ви покажем, разкажем и споделим малко повече за сватбеното дърво.

Идеята за сватбеното дърво или дръвце идва още от нашето минало. Разбира се както всички други традиции и тази вече няма нищо общо с първоначалната, древна традиция. На времето още преди самата сватба, за венчавката се е подготвяло сватбено дърво. Клонка от бор, ела или плодно дърво се е закичвала от приятелките на булката с цветни пандели, прежда, живи цветя и плодове.  То е придружавало всички сватбени ритуали. На самата сватба се е поставяло пред кума или стария сват, защото те са най-уважаваните сватбари.

Сватбеното дърво, което днес ви представяме е направено от нашата приятелка и носител на Златен Етикет

Поля – майстор и декоратор на картички и покани , сватбени украси и сватбени дръвчета

Сватбеното дърво днес е символ на любовта и прекрасната, романтична история споделяне между булката и младоженеца. С красиви и нежни памучни или сатенени панделки може да се завържат както снимки от ваши общи пътувания, събирания, партита, весели моменти, така и листчета с вашите имена.  А защо не вашето сватбено дърво да бъде с най-различни пожелания или късметчета за вас самите или вашите гости? Днес всичко е според предпочитанията на младоженците. Традициите от миналото не са забравени, но доста са се изменили точно защото всички ние допринасяме със собственото си виждане, желание и емоция. Ние променяме традициите, за да ни харесат повече, придаваме им нов смисъл – по-значим и разбираем за нас. В това разбира се няма нищо лошо стига да не забравяме корена и истинската си жилка. Наистина „Традициите не са това което бяха!“ Традициите вече са това, което ние искаме да са.

Пожелаваме на всички бъдещи и бивши вече младоженци да са щастливи, да се обичат и да вярват в себе си и семейството си. Най-важното е да сте заедно с любимия човек пък дори и да пообъркате някоя традиция, да не танцувате добре хоро и ръченица или да не искате да ритате менчето, и да чупите питата. Обичайте се и бъдете здрави!

Поля е част от професионалистите на Me We Events – вашият гид в света на сватбите и събитията, която носи Златен етикет.

Ако искате да станете част от професионалистите на Me We Events, които носят Златен етикет прочетете повече на какво е Златен етикет и „Как да се включа„.

Ако искате да публикуваме вашата история – сватба или весело събитие вижте повече на Включи сватба/събитие.