Немска овчарка

1
Добави коментар

Немското овчарско куче е порода селектирана през 1899г.от Артур Майер и Макс фон Щефаниц.Те били използвани като куриери през Първата Световна Война

Това е порода сравнително големи кучета. Кучетата от тази порода са предимно в жълто-кафяв до светлосив цвят на козината .Често срещана окраска е и черна-черна с бели косми по гърдите ,светло жълта,чисто сива или сива с кафяви петна .При всички видове окраска носната гъба е винаги черна .Ушите винаги са изправени нагоре,изключение е само когато демонстрират подчинение или радост. Немската овчарка е добре сложено животно.Силно ,пълно с живот и много подвижно.То вдъхва спокойствие и увереност. Максимално прилепнала до земята с малко на брой стъпки ,плавна и ритмична е походката на тази кучета.

Тази порода е една от най-популярните и обичани.Тя е олицетворение на вярност и са незаменими помощници, както за семейството така и за органите на реда.Имат силно обоняние и без усилие намират следи на престъпници или забранени вещества. Височината на кучетата е 55-60 см.женските и 60-65см мъжките.Теглото им достига 22-32кг женските и 30-40кг мъжките екземпляри. Очите са с бадемовидна форма.

Цветът зависи от козината,най-често е тъмен. Немските овчарки се отличават със своята привързаност към семейството.Те са умни, дисциплинирани и игриви.Податливи са на дресура и са търпеливи. С удоволствие приемат уроците по подчинение.Особено любими са им обученията с гласови команди.Най-добрият начин на дресура е чрез награди за изпълнена команда.За развитието на умствените им способности се нуждаят от силно стимулиране на тяхната интелигентност.Защитават своите благодетели с риск за своя живот.Установено е ,че немските овчарки не нападат деца,но и не харесват непознати хора.Кучетата от породата притежават характер и жертвоготовност което ги прави великолепен избор за домашен любимец,за вас и вашите деца.