Зелена, зелена трева

10
Добави коментар
galdo
galdo

В щата Масачузетс, където имам щастието да живея, легализираха марихуаната. Това не е шега – докато течаха президентските избори, ей така взеха и тихичко я легализираха. Сега вече можеш да притежаваш една унция (около 30 грама) трева без да попаднеш в затвора. А унция трева, брато, хич не е малко. С една унция трева можеш… ухааа!

И ето какво си мисля… От всички решения, приети по време на последните избори, това несъмнено е най-мъдрото.

Преценете сами. Щатът е на ръба на фалита, проси от държавата милиарди долари, за да оцелее, губернаторът е в паника – всяка седмица той редовно се застрелва, обесва или скача от моста. А народът вяло наблюдава, тихичко подръпва от коза и глупаво хихика.

Идва зимата, пътищата са разбити, пари за ремонта им няма, колите пропадат в дупките, никой никъде не пътува, всички си седят в къщи. Народът демонстративно пуши свободно трева, сочи с пръст към скачащия от моста губернатор и радостно се хили.

Цените на недвижимите имоти са скочили нагоре някъде до пределите на близкия космос, банките не дават кредити и цялата заплата отива за квартира. От всички прозорци се стелят вълма гъст сладникав дим, хората пълзят под стените и лигата им тече. Гледката на скачащия губернатор им докарва клиничен пристъп на неудържимо хълцане.

Образованието е завряно в кучи гъз, в колежите се стрелят един друг, в училищата крадът, в яслите насилват, а за да си платиш таксата за една година в университета трябва 50 години да се занимаваш с проституция. Омотаният от щастие народ се търкаля по земята, тресе се в истерия и мучи нещо нечленоразделно – явно, по адрес на губернатора.

В предприятията текат масови уволнения, безработицата достигна двайсетгодишен пик и мениджъри се хвърлят от прозорците, а след тях летят най-преданите им секретарки. На народа обаче не му е до това – той лети на гигантски розови крокодили, води масови сражения с пълчища тоалетни чинии-убийци и лови със сакче за риба потъващия губернатор.

Към Земята лети гигантски астероид, очакваните последици са катастрофални, всичко живо в радиус от 5000 километра ще измре, ядрената зима ни е в кърпа вързана. Губернаторът глупаво хихика и издава закон за легализацията на ЛСД. 

 

Превод: Ники Русиновски

Преводът е собственост на „Уеб Медия Груп“. Правата за превод и публикуване на български са отстъпени от автора изключително на „Уеб Медия Груп“.