Тапет за стена в модерен интериор

3
Добави коментар
kikok
kikok

Тапет за стена в модерен интериор
20.06.2011
Категория: Стенни и подови настилки
0 коментари
Автор: Homecenter

 Да поговорим за тапетите по стените. Какво е това: ужаса на проектиране и реликви от съветската епоха, или все още имат пълното право да съществуват в един модерен интериор. По-долу ще видите примери, които може и да ви помогнат за разрешаване на тази дилема.

1.Използвайте тапетите по стените „в малки дози.“

Особено, ако те имат ярки, визуални, активни рисунки. Помислете си – не може да поставите тапет в цялата стая. Ограничете определена част или отделен архитектурен елемент, който искате да изберете. 

На снимката: една малка част от помещението в кухнята, което се превърна в брезова горичка.

2.Ако изберете ярки тапети, на ръба на кича – това наистина е крайност, но не се срамувайте.

Нека картината бъде „сълза на окото,“ добре ще е да има някакъв ретро мотиви. Но помнете, тези тапети ще предизвикват скука.

3.Wallpaper симулира различни текстури и строителни материали.

В тази версия има и опасност от изпадане в посредствеността и скуката. Ето защо, ако използвате текстурата – на „счупени“ дъски, износена зидария и така нататък, няма да сгрешите. Да! бетонът е много популярен като истински или имитация. Особено успешни в това са норвежците, техните отпечатъци върху тапетите призовават противопоставяне между бетонната стена и ярко оранжевия скрин и завеси.

4.Ако все още искате да използвате традиционните тапети за стени с останалата част от интериора не поставяйте класически и антични мебели до тях, а напротив, не се колебайте да играете и смесвате стиловете. Тогава дори традиционните тапети ще изглеждат модерни и свежи. Например, тапет снимка.

снимки: mebelica.ru