„Сцена на вековете“ започва на 29 юли

3
Добави коментар
sasso
sasso

Шестото издание на „Сцена на вековете” включва в програмата си оперите „Атила” от Джузепе Верди и „Лакме” от Делиб и балетните спектакли „Дамата с камелиите” и „Зорба гъркът”. Фестивалът ще се проведе от 29 юли до 7 август.

Трите спектакъла на „Атила” на Софийската опера и балет са на 29, 30 и 31 юли, а операта „Лакме” ще бъде поставена на сцената сред останките от двореца на българските царе на 5, 6 и 7 август. На 2 август ще бъдат представени още два балетни спектакъла: „Вардар“ по Панчо Владигеров и „Кармен“ по музика на Бизе. На следващия ден ще бъде представен „Зорба гъркът” .

За втора година посетителите на „Сцена на вековете” и гостите на Велико Търново ще могат да наблюдават исторически средновековни възстановки на хълма Царевец. В десетте дни на фестивала на крепостта ще има демонстрации на бойни умения – стрелба с лък, фехтовка, езда, забавления, средновековна музика, моменти от бита и занаяти.

Билети за летния оперен фестивал „Сцена на вековете” могат да се купят онлайн чрез сайта www.velikoturnovo.info на Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов”.

veliko-tarnovo.net